Els preus es mantenen en el mes d’agost a la Comunitat Valenciana i la taxa interanual baixa un 0,3%

A la Comunitat Valenciana els sectors d'Aliments i begudes no alcohòliques, Parament i Ensenyament no han registrat variació en els seus preus en el mes d'agost.

L’Índex de Preus de Consum (IPC) en el mes d’agost en la Comuntiat Valenciana no ha registrat cap variació en el mes d’agost en relació al juliol mentre que la taxa interanual ha disminuït un 0,3 per cent, segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A nivell nacional els preus han retrocedit un 0,1% a l’agost en relació al mes anterior i ha retallat dos dècimes la seua taxa interanual, fins al 0,3%, el seu menor nivell des de setembre de 2016, segons la mateixa font.

A la Comunitat Valenciana els sectors d’Aliments i begudes no alcohòliques, Parament i Ensenyament no han registrat variació en els seus preus en el mes d’agost mentre que el seu índex interanual ha pujat un 0,3 per cent en el primer cas i en Parament i Educació ha baixat un 0,1 per cent.

L’IPC de Vestits i Calçat i Vivenda ha baixat un 1,2 per cent a l’agost mentre que la taxa interanual s’ha reduït en un 15,8 per cent en el primer cas i un 5 per cent en el segon. També ha baixat la taxa d’agost en Medicina (-0,3%) així com la interanual (-0,2%).

En la resta de sectors l’IPC d’agost ha patit un increment. Begudes alcohòliques i tabac ha registrat un augment del 0,1 a l’agost i un 0,4 en la taxa interanual; Transport un 0,2% i un 3,1%; Comunicacions 0,2 i 1 per cent; Oci i Cultura, 1,2 i 2,2%; Hotels, cafés i restaurants, 0,6 i 4,6; i en altres l’índex d’agost ha pujat un 0,4 per cent mentre que en l’interanual l’increment ha sigut de 0,7 per cent.

CatalàEspañol