Els propietaris dels habitatges de primera línia de la Platja de Nules reivindiquen els seus drets davant Costes

“La mar de Nules segueix mantenint aquesta estètica d’habitatges típiques valencianes del segle XX, això és patrimoni valencià, dels que ja no queden en la mar valenciana”, hi ha aclarit l’alcalde.

Premis Turisme
Actualitat Valenciana

Una delegació de Nules formada per propietaris dels habitatges de primera línia de la Platja de Nules, membres de l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme, acompanyats per l’equip de Govern, encapçalat per l’alcalde de Municipi, David García i el diputat Mario García; s´han desplaçat fins al Servei Provincial de Costes per a entregar la documentació per a la seua declaració com a Bé d’Interés Públic.

Els propietaris dels habitatges de primera línia de la Platja de Nules sol·liciten la seua declaració com a Bé d’Interés Públic com a mesura per a poder regularitzar aquests immobles que es troben en zona de Domini Públic Marítim Terrestre del municipi.

Marisol Ballester Benito, presidenta de l’Associació Mare de Déu del Carme de les cases de primera línia de la Platja de Nules, ha explicat que “l’acte de hui és per a presentar expedients per part d’alguns veïns per a demanar la legalització dels habitatges i la concessió administrativa, sempre serà per un període de temps, com a bé d’interés general”.

A més ha afegit que, “som una associació que fa molts anys que reivindiquem el nostre patrimoni en la platja de Nules, la regeneració i pensem que estem deixant un poc de la mà de l’administració, fa molts anys que lluitem i es va aconseguir modificar la Llei de costes”
Ballester, ha apuntat que “Ara venim perquè hi ha un article en la nova llei que ens permet legalitzar, per això sol·licitarem al Ministeri que estudie el procediment de legalització y demanarem això, després serà Costes de la Generalitat i l’Ajuntament, els que recolzen la determinació de Madrid”.

Per a finalitzar, Marisol ha puntualitzat que “hem tingut sempre el suport de tots els polítics del nostre poble, siguen del color que siguen, continuem tenim aquest suport i vull agrair-li-ho, que ara és molt més clar, ja que s’ha aprovat dues vegades en plenari”.

El portàveu oposició, Ajuntament de Nules, Mario García, “Els veïns no entenem que trenta anys després de la llei, tinguem aquesta indefensió i molt més quan no hem fet una agressió, una brutalitat urbanística, seguim tenint els habitatges com les tenien els nostres avis, però condicionades als temps de hui”.

Nules Costes
Actualitat Valenciana

Alcalde de Nules, David García, “Hui és un dia històric del municipi, perquè tots els grups polítics estem ací representats per acompanyar als afectats a entregar una documentació que és important, ja que presentem un total de 54 expedients de legalització d’habitatges de la mar de Nules i demanem a Costes que faça justícia, no senten com la llei va deixar fora a diferents municipis”

“La mar de Nules segueix mantenint aquesta estètica d’habitatges típiques valencianes del segle XX, això és patrimoni valencià, dels que ja no queden en la mar valenciana”, hi ha aclarit l’alcalde.

García hi ha insistit que “això és una injustícia total, perquè està castigant els veïns de Nules sense cap opció de reclamar i que a més han de pagar un dineral (entre 1.000 i 3.000 euros), per aquesta concessió administrativa, per alguna cosa que és d’ell”.
David García, ha incidit en què “l’Administració no ha complit la llei perquè no ha defensat a Nules i a més ara per no fer la seua feina, hagen de patir aquestes conseqüències els veïns de la mar”.

Cal recordar que la Diputació de Castelló va agafar firmes per a solucionar aquest problema i va presentar més de 15.000 a Brussel·les. Encara que no té competències en aquest tema, el que fa és de nexe d’unió.

: Valencià