Els socialistes castellonencs confien que el pacte Sánchez-Iglesias no oblide el finançament

El secretari provincial, tira 'pilotes fóra' i recorda que pel canvi de finançament, es necessitarà la suma de més partits i, per això, els socialistes instaran al Partit Popular, Ciutadans i Compromís que s'unisquen a aquesta proposta perquè siga una realitat”.

Només hi han passat 48 hores dels últims comicis i el que no va ser possible en sis mesos sembla que ha començat a prendre forma en dos dies. La signatura d’un document amb 10 eixos claus per començar a treballar, que des de Castelló, ja ha sigut valorada pel representant municipal de Podemos-EUPV, pels socialistes, és també una bona notícia.

Però en llegir el document i, de momet, no trobar referències a la reforma del

Foto: Antonio Pradas

finançament autonòmic, www.actualitatvalenciana.com ha volgut saber, què n’opina el PSPV de Castelló, d’esta ‘absència’ i més encara quan va ser un compromís explícit ‘proclamat’ pel mateix Sánchez a l’acte electoral de la Pèrgola de Castelló, el passat dijous i en el que depositen la seua argumentació també els socialistes valencians.

Al respecte, el secretari general del PSPV-PSOE de Castelló, Ernest Blanch, afirma que este acord entre el PSOE i Unides Podemos garanteix, de manera ferma, el camí per a la millora del finançament per a la Comunitat Valenciana, ja que són dos partits que han signat, en reiterades ocasions, en resolucions i acords, en favor d’eixa millora econòmica per al territori, i que portaven en els seus programes electorals.

Tot i això, Blanch afegeix matisant que “és evident que, per al canvi de finançament, es necessitarà la suma de més partits i, per això, els socialistes instaran al Partit Popular, Ciutadans i Compromís que s’unisquen a aquesta proposta perquè siga una realitat”.
A més, el passat dia 7 Pedro Sánchez es va reafirmar en el seu compromís pel canvi de finançament en la mateixa ciutat de Castelló davant el president de la Generalitat, Ximo Puig”, ha conclòs.

A banda del dubte plantejat per este mitjà, Blanch, també ha declarat que “per a la província de Castelló, este acord suposarà rellançar el pressupost que es va quedar pendent al gener i que contempla una injecció de 246 milions d’euros per a la província, 105 milions més que l’exercici anterior”.

Per a Blanch, “l’anunci suposa una aposta decidida per defensar els drets socials de la ciutadania, especialment, pels col·lectius més vulnerables”. A més, el secretari general dels socialistes remarca que “est nou govern fomentarà la convivència i serà l’instrument per a frenar l’odi i la confrontació”.

“És un dia històric per al socialisme ja que que s’ha obert, de manera definitiva, la via per a configurar un govern progressista i d’esquerres que represente la voluntat expressada en les urnes de les espanyoles i espanyols del passat diumenge”, ha afegit.

El secretari general del PSPV-PSOE de Castelló ha ressenyat que “l’ecosistema natural dels socialistes és pactar amb l’esquerra: forma part del nostre ADN polític i és la millor expressió dels nostres principis fundacionals des de fa 140 anys. Era una necessitat que el model plural de Ximo Puig es poguera traslladar al Govern d’Espanya”.

“Encara queda treball per a la investidura, però el camí del diàleg està obert”, ha conclòs.

LA REACCIÓ DEL PP A L’ACORD

Per la seua part, des del PP, la diputada provincial, Elena Vicente-Ruiz assegura en referència al pacte que és “un govern radical contrari al que ara mateix necessita Espanya. Per a aquest acord no feia falta sotmetre als ciutadans i al país a noves eleccions. I generar, a més, un bloqueig a Castello durant tants mesos”

CatalanSpanish