Els tècnics determinen que el Palau de la Música l’edifici no té problemes estructurals

El Palau de la Música de València ha invertit en el període 2016/2018 un total d’1.729.323,64 € en manteniment i millores en l’edifici

Vista general del Palau de la Música. EFE/Arxiu

Hui s’ha dut a terme la visita dels tècnics dels Servicis Centrals Tècnics de l’Ajuntament de València i de l’estudi d’arquitectes Paredes Pedrosa, vinculats a l’arquitecte del Palau de la Música, García de Paredes. Després d’una visita a la Sala Rodrigo, es confirma que les parts estructurals no tenen cap problema i que la situació es redueix al deteriorament d’una part del material de recobriment del sostre de les sales.

Una vegada confirmada esta realitat, des del Palau de la Música i l’Ajuntament de València es posen en marxa els mecanismes administratius per a encetar l’obra de rehabilitació dels sostres de les dues sales i l’adequació de les mateixes a les normatives actuals, així com el canvi del sistema de distribució de la climatització. D’esta manera, a més, s’ajusten a la voluntat que els edificis públics de l’Ajuntament de València s’adeqüen als sistemes que permeten l’eficiència energètica i també que es disposen d’una manera diferent de la dissenyada en el projecte d’origen de l’auditori.

Rovira  

INVERSIONS MANTENIMENT

Cal recordar que el Palau de la Música de València ha invertit en el període legislatiu del curs 2016/2018, un total d’1.729.323,64 € en manteniment i millores en l’edifici. Este fet suposa un increment d’un 87,41% respecte a l’anterior mandat corresponent al període 2010/15, en el qual es va destinar sols un total de 217.758,32 € per a l’adequació d’espais i de façana.

D’esta manera en l’anterior període referent a 2016/2018, en 2017 es va procedir a la renovació de l’aire condicionat, la plataforma inclinada de l’escenari, les butaques cor de la Sala Iturbi, l’escala aljub i la baixant de la Sala d’Exposicions, mentre que en 2018 es va actuar sobre les màquines d’aire condicionat, la màquina escènica d’elevació, llum i focus, conductes d’aire condicionat, adequació de la cafeteria, el sostre de la zona d’administració, el sistema d’aire de la fossa sèptica, mostradors, portes antiincendis i despatxos departamentals.

PublicitatJuega Limpio Orihuela