Els veïns de Carolines Baixes-Palmeretes exigeixen la recuperació del refugi antiaeri

L'Associació de Veïns de Carolines Baixes-Palmeretes d'Alacant ha reclamat a l'Ajuntament que garantisca les actuacions de protecció i recuperació del refugi antiaeri.

PublicitatAVL

L’Associació de Veïns de Carolines Baixes-Palmeretes d’Alacant ha reclamat a l’Ajuntament que garantisca les actuacions de protecció i recuperació del refugi antiaeri davant la imminència de l’inici de les obres de reforma de la plaça Palmeretes.

Els veïns han reivindicat així la recuperació del refugi, un dels 94 refugis que es troben distribuïts per la ciutat, i consegüentment, susceptible de ser rehabilitat i declarat BIC (Bé d’Interés Cultural) igual que els refugis antiaeris de la plaça Sèneca i la plaça del doctor Balmis, ha subratllat l’entitat en un comunicat.

PublicitatRovira  

Referent a això, han recordat que la Junta de Govern va aprovar al novembre l’execució d’obres per a la “Obertura al públic de cinc refugis antiaeris localitzats en la zona EDUSI del nucli urbà d’Alacant”.

“Carolines Baixes, és un dels barris inclosos en la demarcació d’actuació de la EDUSI, no obstant això, el de la plaça Palmeretes no es troba en la selecció dels refugis antiaeris objecte de restauració de les obres aprovades en la junta de govern anteriorment citada”, han lamentat.

Per això, i davant la licitació de les obres de remodelació, l’Associació de Veïns de Carolines Baixes-Palmeretes ha reclamat “l’assumpció de les accions de recuperació del Refugi, independentment de la seua inclusió o no en l’oferta definitiva per a les obres”.

“La protecció i posada en valor del nostre patrimoni, exigim la identificació de la ubicació ‘in situ’ en la plaça abans de l’inici de les obres”, han al·legat.