Els veïns es manifesten per a salvar a l’alqueria Forn de Barraca d’Alboraia

Els veïns pretenen amb esta acció alçar la veu contra l'ampliació de la V-21.

PublicitatAVL

Un grup de veïns, acampat des de la nit de dimarts a l’alqueria Forn de Barraca d’Alboraia, prop de la V-21, ha retardat la demolició d’este espai, prevista per l’ampliació de la via, un projecte, a parer seu, “innecessari” que provocarà la “destrucció d’horta productiva”.

Així ho ha explicat Datxu Peris, que ha participat en l’acampada, que durant la nit ha concentrat vora deu persones al costat de l’alqueria i que durant el matí ha pujat a diverses desenes, entre veïns, agricultors i ecologistes.

PublicitatRovira  

Els veïns pretenen amb esta acció alçar la veu contra l’ampliació de la V-21 que, segons ha detallat Peris, comporta “l’enderrocament de Forn de Barraca i la destrossa de l’horta productiva”. “És emprar diners públics en un projecte que considerem completament innecessari, i més en una situació com la que estem, d’emergència climàtica”, ha lamentat en declaracions a Europa Press.

“Anem a carregar-nos l’horta per a donar capacitat a una carretera per a atraure més vehicles, és incoherent”, ha criticat, i ha celebrat que l’enderrocament no s’ha produït hui, com estava previst, sinó que l’empresa s’ha retirat per a “evitar polèmiques i fer-ho quan no hi haja gent allí”.

Així mateix, els promotors de la protesta recalquen que esta obra, “promoguda pel Ministeri de Foment amb el vistiplau de la Generalitat Valenciana, és innecessària i suposa una despesa pública multimilionària i una pèrdua de terreny d’horta productiva que trobarem a faltar”.

“Fa falta un debat públic urgent sobre aquesta i altres obres, com l’ampliació del port de València, que estan destruint l’horta i establir un criteri racional per a invertir els recursos públics que tinga en compte l’emergència climàtica”, sostenen.