6:52 pm - Tuesday, 26 May 2020

Els xiquets en situació d’exclusió social de 96 municipis valencians gaudiran d’escoles d’estiu gratuïtes

- Publicidad -Reciplasa Vila-real
- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

Els xiquets i xiquetes en situació d’exclusió social de 96 municipis de la Comunitat Valenciana podran gaudir este estiu de programes gratuïts d’atenció a l’empobriment infantil de necessitats i inclusió social, que són subvencionats des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb una aportació d’1,4 milions d’euros.

Així, ho ha explicat el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, qui ha precisat que estos programes es concedeixen sobre la base de dos conceptes, el primer d’ells l’atenció d’activitats complementàries de temps lliure, socials, culturals, recreatives, cíviques i educatives, amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida i aconseguir la seua inclusió social.

En segon lloc, també es busca que estos programes atenguen les necessitats bàsiques d’alimentació durant el període estival per a cobrir les possibles manques alimentàries que estos xiquets i xiquetes puguen tindre durant el període de les vacances d’estiu.

El secretari autonòmic ha afirmat que l’objectiu d’estos campaments és facilitar “la conciliació i la corresponsabilitat en igualtat de condicions i oportunitats de totes les famílies”.

Així mateix, ha destacat la importància que les activitats es plantegen amb la premissa d’afavorir els hàbits saludables, tant des del punt de vista de l’alimentació com del foment de les activitats esportives.
Ibáñez ha indicat que, des de l’any passat, estes ajudes als programes estivals es dispensen mitjançant concessió directa a través de la línia nominativa de ‘Serveis Socials Entitats Locals’, dins del programa ‘Atenció a l’empobriment infantil’.

Esta fórmula suposa la reducció dels requisits necessaris per a accedir a la subvenció i, entre ells, que no siga necessari que el programa compte amb 20 xiquets, xiquetes i adolescents, ni tampoc que pertanguen a unitats de convivència que, en el moment de la valoració de la necessitat, no supere la quantia mensual per càpita de l’IPREM.

El secretari autonòmic ha explicat que d’esta manera es pretén crear espais d’inclusió on convisquen tots els xiquets, xiquetes i adolescents dels municipis, amb independència de la situació econòmica en la qual es troben les seues famílies.

També ha explicat que des de l’any passat, el programa va dirigit a xiquets, xiquetes i adolescents, de 3 i 18 anys, tots dos inclusivament, mentre que en anteriors edicions era sol fins als 16 anys.

Així mateix, els programes inclouen el respecte a la diversitat cultural i religiosa dels menors i les seues famílies en relació amb l’alimentació i possibles característiques especials de salut dels menors.

Les ajudes de la Conselleria d’Igualtat, que ascendeixen a un import total d’1.425.350 euros, es reparteixen entre 37 entitats locals i mancomunitats de la província d’Alacant, 44 de València i 15 de Castelló.

El secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat ha emmarcat el programa “en les accions del Consell del Botànic de lluita contra la pobresa infantil” i ha assegurat que “el Govern valencià està desenvolupant diverses iniciatives de manera complementària per a erradicar i intentar prevenir de debò la pobresa i especialment la pobresa infantil”.

Per a Ibáñez la pobresa es pot mesurar no únicament amb què les persones puguen menjar, sinó també en què puguen gaudir, “tothom té dret a gaudir d’oci, de temps lliure”.

Cada entitat local subvencionada, en funció de la quantia assignada és l’encarregada de prioritzar als xiquets, xiquetes i adolescents pertanyents a unitats econòmiques de convivència que es troben en situació de major risc d’exclusió social.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Metges d’atenció primària de la Comunitat i de tot l’estat qüestionen què passarà i com serà este servei en “l’era COVID”

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) organitza este dimecres, 27 de maig, a les 18 hores, un debat en línia sobre "Present i...

STEPV rebutja la tornada a les aules al juny dels últims cursos de cada cicle

El sindicat de treballadors de l'ensenyament del país valencià, STEPV, "rebutja" la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d'Educació de què a...

Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola a dos empreses de Múrcia.

El Govern inclou el port d’Alacant entre els ports d’entrada a Espanya

El Govern inclou els ports de Santander i Alacant entre els ports d'entrada a Espanya.

Esta publicació està disponible en : Valencià