20.9 C
Valencia

Els zeladors sanitaris exigeixen ser considerats ‘personal de risc’ i formació

Deu centres hospitalaris a la Comunitat Valenciana s'han sumat este dijous a la tercera de les concentracions estatals que aglutina 83 centres a tota Espanya i que es va iniciar quan durant la pandèmia van ser classificats personal de baix risc amb la qual cosa no se'ls va oferir les mesures de protecció corresponents.

- Publicitat -AVL

Centenars de zeladors de tota la Comunitat Valenciana s’han concentrat este migdia a les portes dels seus centres hospitalaris per sumar-se a l’exigència de què sel’s considere personal de risc i així tindre la protecció respecte a les condicions laborals, en especials als protocols de seguretat i EPI’s que això implica.

Esta concentració a què en esta ocasió se sumen deu centres hospitalaris valencians es dóna simultàniament a tot l’estat espanyol amb 83 centres, amb els zeladors i zeladores reivindicant que canvie la seua situació “i més tenint en conter que en plena pandèmia el Ministre Olla va decidir que no eren personal de risc quan som nosaltres els que en moltes ocasions, rebem, mobilitzem i estem en contacte directe amb els pacients perquè puguen ser atesos”, com explica Teresa Sebastià, una de les representants d’estos treballadors, a Actualitat Valenciana.

D’altra banda, entre els punts reivindicats en esta tercera concentració nacional, i la segona a la qual se sumen els centres valencians, és la del reconeixement d’una formació específica per a desenvolupar la tasca de zelador.

“Nosaltres ens preparem unes oposicions amb preguntes concretes i específiques que cal saber per a atendre les persones que pasen per les nostres mans, però en canvi, resulta que els zeladors ens regim per uns estatuts de l’any 1971 en el que com a tasques se’ns assignen poca cosa més que vigilar les entrades i tancar i obrir portes i finestres…i eixa no és la nostra realitat”, apunta la representant dels zeladors a Castelló.

Amb tot, a la una d’este migdia, les concentracions s’han repetit a les portes dels principals hospitals valencians per reivindicar la defensa d’una qualificació, la de “personal de risc” que, de moment, no es reconeix.

Esta plataforma d’àmbit nacional pel reconeixement dels zeladors com a personal de risc va iniciar-se en plena pandèmia amb 4 o 5 zeladors que es van revelar i en l’actualitat compta ja amb més de 12.000 persones que entenen i donen suport a la seua situació.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,673FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià