Elx amplia les seues línies d’autobusos que van als cementeris

L'actualització i digitalització dels nínxols ha aconseguit que es recuperen fins a 178 nínxols

En el Dia de Tots els Sants el principal problema és l’estacionament i acudir al cementeri en vehicle, per això l’edil de Mobilitat d’Elx, Esther Díez, va explicar l’ampliació d’horaris dels autobusos que van als cementeris des del dilluns. Una altra de les coses que s’ha realitzat als dies previs a l’1 de novembre ha estat el treball de neteja en els cementeris, adequant zones d’estacionament per facilitar els accessos. L’edil de Cementeris, Hèctor Díez, aconsella que la ciutadania utilitze el transport públic i ha facilitat els horaris que tindrà aquests dies el cementeri, sent de les 7.30 hores fins a les 19.00 i el dia 1 de novembre s’obriria mitja hora abans tancant-se a les set de la tarda, dotze hores per poder visitar els nostres éssers estimats.

L’horari d’autobusos que van als cementeris s’ha ampliat també des del dilluns. L’edil de Mobilitat, Esther Díez, ha donat els horaris que començarà a partir de les 7 fins a les 22.30 hores en les línies G, I, K i L. La línia que va al Cementeri Nou tindrà una freqüència de 20 i 40 minuts des de les 8.30 fins a les 18.30. La línia CN tindrà una freqüència de 12 i 15 minuts des de les 8.30 fins a les 18.30. Quant a les línies que van al Cementeri Vell la freqüència serà com la d’un festiu per al dia 1 de novembre i la del Cementeri Nou per a aquest dia la seua freqüència serà d’uns 10 minuts. El preu del servei seguirà sent d’1,35 euros.

Recuperació de nínxols

Des de fa alguns anys es va impulsar una campanya a Elx per actualitzar i digitalitzar la informació sobre els nínxols dels cementeris, el resultat ha estat la recuperació de 178 nínxols, ha explicat Hèctor Díez.

“S’ha arribat a un acord amb les famílies, que o bé ja no volien el nínxol o han decidit traslladar als seus familiars difunts a un altre lloc”, ha matisat l’edil de Cementeris. La importància de tenir aquestes dades de contacte dels hereus dels nínxols és que l’Ajuntament puga disposar d’ells, per així, rehabilitar-los si estan deteriorats i posar-los a la disposició de la ciutadania, la qual cosa suposa per a l’Ajuntament un estalvi important.

La ciutadania està canviant els seus costums i en comptes d’enterrar incineren als seus éssers estimats, una demanda del 40% que va en augment cada any. En la part nord del Cementeri Nou s’aquesta duent a terme la primera fase de la poma J amb un cost de 350.000 euros, amb 440 nínxols totals dels quals 312 seran individuals i 128 dobles.

: Valencià

Publicidad