Elx Campus Tecnològic participarà la setmana que ve en un fòrum d’inversió a Madrid

El projecte destaca per les seues característiques avantguardistes i els seus espais verds

El regidor de Promoció Econòmica, Hèctor Díez, ha anunciat que el dilluns 26 de novembre, el projecte Elx Parc Tecnològic participarà en un fòrum d’inversió d’alt nivell internacional a Madrid. Díez ha matisat que el projecte, les obres del qual començaran al març o abril de 2019, es difondrà en un fòrum d’uns 280 inversors, on participen 10 ciutats espanyoles, sent Elx una d’elles.

El consell d’administració de Pimesa, al costat de CEPYME (Confederació Espanyola de la Petita i Mitja Empresa) i el Grup PGS, que és una consultoria d’inversió, donaran a conéixer a la capital d’Espanya totes les característiques d’un projecte innovador. Pimesa és la responsable d’adjudicar els contractes de la primera fase d’obra d’Elx Campus Tecnològic a les empreses Serrano i Valderrama ArquitectesAJF Enginyeria Arquitectura i Urbanisme.

Rovira  

El projecte s’ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació i “és un projecte enfocat al desenvolupament socioeconòmic de la ciutat”, ha explicat l’alcalde d’Elx. L’extensió de terreny on albergués els dos edificis i les seues zones enjardines és de 93.000 metres quadrats, amb una superfície construïda de 43.000 i una zona reservada per a espais públics i àrees enjardinades de 50.000 metres quadrats. El primer edil ha detallat les característiques del projecte, explicant que són dos edificis d’imatge avantguardista, en un entorn dinàmic, prospere i ben comunicat, com és el Parc Empresarial.

“El campus Tecnològic, a la nostra manera de veure, desprén modernitat, transparència, consistència i qualitat, també es tracta d’un projecte d’arquitectura sostenible”, ha comentat Carlos González i ha afegit que “està present l’optimització de recursos i materials en el procés de construcció, la utilització d’energia renovables i també, els baixos costos d’ús i manteniment dels mateixos edificis”.

tecnològic Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

L’objectiu que té aquest projecte és atreure empreses innovadores i tecnològiques al Parc Empresarial, captar inversió privada, talent i afavorir la diversificació econòmica. La presència de la Universitat Miguel Hernández és fonamental en aquesta iniciativa innovadora, com el són l’enclavament empresarial del Parc Empresarial, amb més de 700 empreses en funcionament i uns 12.000 treballadors, les cinc universitats que estan en el seu entorn, les bones comunicacions com l’aeroport, port, carreteres i el futur corredor mediterrani.

En aquesta primera fase del projecte té una inversió publica de 10 milions d’euros, amb dos edificis, l’77a.1 i l’77b.1, on el primer edifici té una superfície edificable de 5.920 metres quadrats i representa una inversió estimada de 6,7 milions d’euros, amb una parcel·la de 2.070 metres quadrats. El segon edifici està dins d’una parcel·la de 625 metres quadrats, amb una superfície edificable de 3.105,36 metres quadrats i una inversió prevista de 2,9 milions d’euros, i l’estacionament és subterrani en ambdues construccions.

El director de Pimesa, Antonio Martínez, ha volgut recalcar els espais verds on es poden desenvolupar activitats lúdiques i ha comentat que gran part de l’activitat intel·lectual i el talent es desenvolupa en espais verds, en espais comuns i espais públics. Recentment hi ha hagut una reunió amb la societat de Parcs Temàtics on s’ha tractat el Districte Digital i tota la seua infraestructura, amb la intenció de perseguir la comercialització del Campus Tecnològic.

PublicitatJuega Limpio Orihuela