Elx redueix l’absentisme escolar en deu desenes en Primària i seixanta desenes en Secundària pel que fa a cursos anteriors

La regidora d'Educació demana a la Generalitat que siguen ells els que anomenen a un educador de forma estable per a cada centre de Secundària

La regidora d’Educació, Patrícia Macià al costat de les coordinadores del programa d’absentisme, Manoli Gutiérrez GarciaItziar Ruete Fernández han ofert les dades d’abandó escolar a Elx de l’últim curs. L’equip de govern està apostant per impedir l’absentisme i segons les dades, ha passat d’un 2,48% del curs 2016/17 al 2,38% del passat curs en Primària. Quant a Secundària el descens s’ha donat del 7,69% al 7,10%. Gutiérrez ha explicat que aquestes dades es prenen d’aquells menors que superen el 20% de faltes d’assistència. En total s’han obtingut 144 casos en educació infantil que suposa un 2,14% de la població escolaritzada. Les zones del municipi il·licità on més absentisme es produeix són la zona nord i sud-est.

Macià considera que aquestes dades són positives i el descens es reflecteix en un esforç que va des de la regidoria que dirigeix, fins a la Policia Local i la comunitat educativa, no obstant això, ha demanat a la conselleria d’Educació que invertisca més en tècnics d’Integració Social, TIS, per a cadascun dels quinze instituts de la ciutat. En l’actualitat, només hi ha vuit TIS, una educadora social i un psicòleg per a tots els centres educatius. Ruete ha explicat els projectes que es duen a terme entre els quals ha destacat el d’Habilitats Socials per l’Insti que s’imparteix a partir del sisé curs, el Programa d’Aules Compartides i l’Escola de Pares. El curs passat els TIS van atendre a 560 alumnes segons ha explicat Ruete, a més de 88 famílies que van ser citades per la regidoria per abordar el problema de xiquets absentistes. D’elles s’ha denunciat davant la Fiscalia a un total de 14 i va haver-hi 5 judicis per absentisme.

PublicitatAVL

Les dades que han ofert tant la regidora d’Educació com les coordinadores del programa d’absentisme mostren un descens tant en educació Primària com en Secundària. Macià ha matisat que el compromís de l’Ajuntament en la lluita contra l’absentisme és que a través del Pla d’Ocupació Municipal, van poder contractar a vuit tècnics que donen servei a tots els instituts de la ciutat. Però ha reiterat, que aquests educadors haurien de ser nomenats per la Generalitat per passar a formar part de les plantilles dels centres de Secundària de forma estable per la gran labor que compleixen.

Esta publicació està disponible en : Valencià