Elx recolza el valencià amb motiu del Correllengua 2019

El regidor de Promoció Lingüística insta a "continuar avançant en el camí de la igualtat lingüística després de tants segles de discriminació i maltractament".

Publicitat

Un saló de plens ple de públic ha sigut l’escenari del Correllengua 2019 en un acte presidit pel regidor de Promoció Lingüística, Carlos Molina, la regidora de Cultura, Marga Antón, i membres de l’Equip de Govern.

Organitzat per Acció Cultural del País Valencià, el Correllengua ha arribat aquesta vesprada a l’Ajuntament d’Elx de forma reivindicativa “en defensa del valencià, perquè la nostra llengua és part fonamental de la nostra cultura i el nostre patrimoni”, ha assenyalat Molina. En el Saló de Plens ha tingut lloc la lectura del manifest a càrrec d’alumnes de l’IES La Foia d’Elx.

PublicitatRovira  

L’edil de Promoció lingüística ha instat a “continuar avançant en el camí de la igualtat lingüística, després de tants segles, de discriminació i maltractament. Volem ser tractats amb igualtat i justícia en el finançament, i que els nostres diners puga anar destinat a la sanitat, l’educació i els serveis socials que ens mereixem”, ha precisat.

En l’acte també han intervingut el coordinador d’Acpv-Casal Jaume I d’Elx, Agustí Agulló, i la docent de l’IES La Foia, Rosa Asencio.

Molina ha rebut la flama en la Plaça de Baix, on s’han congregat desenes de persones. Per a finalitzar, la colla de dolçainers i tabaleters ha interpretat la Muixaranga. Enguany l’acte ha comptat amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, l’institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó i el Tempir Associació Cívica per la Llengua.

PublicitatJuega Limpio Orihuela