Elx recolza el valencià amb motiu del Correllengua 2019

El regidor de Promoció Lingüística insta a "continuar avançant en el camí de la igualtat lingüística després de tants segles de discriminació i maltractament".

Un saló de plens ple de públic ha sigut l’escenari del Correllengua 2019 en un acte presidit pel regidor de Promoció Lingüística, Carlos Molina, la regidora de Cultura, Marga Antón, i membres de l’Equip de Govern.

Organitzat per Acció Cultural del País Valencià, el Correllengua ha arribat aquesta vesprada a l’Ajuntament d’Elx de forma reivindicativa “en defensa del valencià, perquè la nostra llengua és part fonamental de la nostra cultura i el nostre patrimoni”, ha assenyalat Molina. En el Saló de Plens ha tingut lloc la lectura del manifest a càrrec d’alumnes de l’IES La Foia d’Elx.

Rovira  

L’edil de Promoció lingüística ha instat a “continuar avançant en el camí de la igualtat lingüística, després de tants segles, de discriminació i maltractament. Volem ser tractats amb igualtat i justícia en el finançament, i que els nostres diners puga anar destinat a la sanitat, l’educació i els serveis socials que ens mereixem”, ha precisat.

En l’acte també han intervingut el coordinador d’Acpv-Casal Jaume I d’Elx, Agustí Agulló, i la docent de l’IES La Foia, Rosa Asencio.

Molina ha rebut la flama en la Plaça de Baix, on s’han congregat desenes de persones. Per a finalitzar, la colla de dolçainers i tabaleters ha interpretat la Muixaranga. Enguany l’acte ha comptat amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, l’institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó i el Tempir Associació Cívica per la Llengua.

PublicitatJuega Limpio Orihuela