23.8 C
Valencia

Sanitat rectifica i permet a les embarassades estar acompanyades durant el part

En el cas que l'acompanyant tinga símptomes o haja donat positiu per a una prova de coronavirus en els últims 14 dies, haurà de tornar al domicili podent ser substituït per un altre acompanyant.

- Publicitat -AVL

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha rectificat la instrucció inicial que establia que les embarassades havien d’estar soles en la sala de dilatació i durant el part i permetrà finalment que estiguen acompanyades amb unes mesures de protecció davant del Covid-19. Entre elles, la persona acompanyant haurà d’utilitzar EPI i mantindre la distància de metre i mig del personal sanitari en la sala de parts.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja va avançar en la roda de premsa d’aquest dimarts que revisarien el protocol inicial per a incorporar les al·legacions presentades per comares, pacients i altres professionals mèdics, però salvaguardant la protecció i seguretat davant un perill de contagi del coronavirus.

Així, en la nova instrucció remesa als departaments de salut, consultada per Europa Press, s’adverteix que l’acompanyament al part de la dona embarassada pot suposar un risc de contagi per a les altres mares, per als nounats, per a les parelles o per al propi personal que desenvolupa la seua tasca assistencial, i per tant “s’han d’establir mesures que reduïsquen el risc al màxim, amb la menor pèrdua dels drets”.

Per açò, el protocol estableix que en l’accés a l’hospital s’avaluarà tant a la dona embarassada com al seu acompanyant sobre la presència de símptomes i la possibilitat d’haver sigut un contacte estret de casos possibles, probables o confirmats.

En el cas que l’acompanyant tinga símptomes o haja donat positiu per a una prova de coronavirus en els últims 14 dies, haurà de tornar al domicili podent ser substituït per un altre acompanyant que no es trobe en aquesta situació.

A l’acompanyant, que haurà de romandre durant tot el procés en l’hospital, se li proporcionarà material de protecció en funció de l’estatus infecciós, com mascareta, i se li informarà sobre com usar-la.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià