Emergències recomana precaució davant les primeres nevades i el temporal de pluja, vent i onatge

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha recomanat precaució davant les primeres nevades en el nord de Castelló i pels avisos de l’Agència Estatal de Meteorologia del risc de pluja intensa, fort vent i temporal marítim a la Comunitat Valenciana per a aquest cap de setmana.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana (CCE) decretà ahir matí l’emergència situació 0 per nevades a les comarques dels Ports, Alt Maestrat i interior del Baix Maestrat. Es tracta de la zona amb més risc de nevades intenses a la Comunitat Valenciana, on la major part del territori supera els 500 metres sobre el nivell del mar.

La via de comunicació principal d’aquesta és zona la carretera N-232 que al voltant de les deu del matí a Morella, límit amb Terol tenia nivell roig i activà el nivell de preemergència de la Xarxa de Carreteres de l’Estat. També s’interrompi la circulació en la CV-15 a l’altura de Llauris i es recomanà la utilització de cadenes en les CV-124 km 9-14; CV-15 km 59 al 72,69 i N-232 km 67 al 77,49.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha destacà els treballs de coordinació que s’estan duent a terme entre les diferents administracions davant el primer episodi de nevades a la Comunitat Valenciana per a la neteja de les carreteres i com a previsió als avisos de pluges, vent i temporal marítim.

Ángel ressaltà l’engegada de la fase de preemergència en la coordinació entre administracions per agilitar l’operativitat del Centre de Coordinació de Carreteres format per l’Administració General de l’Estat, la Generalitat i les diferents diputacions provincials. Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló s’han mobilitzat un total de 38 efectius entre unitats de Bombers Forestals, vuit equips aquitanianes i 10 vehicles auxiliars.

El director de l’Agència ha anunciat que davant l’avís de temporal aquest cap de setmana, “també hi ha un ampli dispositiu preparat per les possibles complicacions que pogueren derivar del temporal amb la mobilització de recursos pels diferents organismes i administracions que han d’intervenir si es declara una emergència”.

Tant la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques, els diferents consorcis provincials de Bombers i les diputacions han informat l’Agència de Seguretat i Emergències que tenen els seus recursos preparats “per a desplaçar-se de la forma més ràpida al punt que es requerisca i aconseguir que la circulació siga segura”.

El Centre de Coordinació d’Emergències també ha emés un butlletí informatiu als municipis del litoral de la Comunitat Valenciana que, aquest cap de setmana, es van a veure afectats per risc de fenòmens costaners nivell groc i als del litoral nord d’Alacant i interior sud i litoral sud per risc de pluges intenses Emergències ha demanat precaució, especialment, si es va a agafar el cotxe per desplaçar-se a les zones afectades per les nevades i recomana davant les previsions meteorològiques per al cap de setmana seguir comptes oficials i tenir en compte les actualitzacions dels avisos, preemergències o emergències vigents.