domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Emili Altur es reuneix amb el ministre de Cooperació del Sàhara Occidental

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha mantingut una reunió amb el ministre de Cooperació de la República del Sàhara, Bulahi Sid, i representants de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV) amb el propòsit de renovar la col·laboració assistencial que dispensa la corporació provincial als campaments de refugiats de la província del Tinduf.

«El ministre Bulahi Sid ens ha sol·licitat ajuda per a la rehabilitació d’infraestructures bàsiques danyades als campaments com a conseqüència de les fortes pluges que han afectat darrerament aquest territori», ha explicat el diputat Emili Altur. Altur ha incidit en què «l’interès de la Diputació radica en poder col·laborar en projectes concrets que pal·lien el sofriment dels refugiats», ha destacat.

Per la seua part, el ministre Bulahi Sid ha explicat que el seu viatge a València persegueix «sensibilitzar al poble valencià dels darrers esdeveniments ocorreguts al Sàhara Occidental», alhora que ha reivindicat «la necessitat d’aconseguir la pau» i ha lamentat «la intransigència del govern del Marroc en l’estancament del conflicte i la manca de voluntat per posar fi a aquesta situació».

El ministre ha informat les autoritats valencianes «de la precària situació en la qual es troben actualment els refugiats sahrauís als campaments, que fa quatre dècades que esperen la celebració d’un referèndum d’autodeterminació que ens permeta decidir sobre la integració al Marroc, l’autonomia o la independència», ha lamentat Bulahi Sid.

En última instància, el representant de la República del Sàhara ha volgut «agrair enormement al poble valencià i a les seues institucions la solidaritat, ajuda i suport que ve dispensant a la causa sahrauí en temps de sofriment i lluita», ha indicat.

Últimas noticias

Contenido relacionado