10:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Emili Altur visitarà l’Índia per conèixer els projectes desenvolupats de forma conjunta amb la Fundació Vicente Ferrer

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha acceptat la proposta cursada per la Fundació Vicente Ferrer per a viatjar fins a Anantapur (l’Índia) per tal de conèixer en primera persona els projectes que està portant a terme aquesta ONG en col·laboració amb la Diputació de València. Així s’ha acordat durant la reunió que han mantingut el mateix Altur amb Sergio Moratón, responsable de la Fundació Vicente Ferrer en la Comunitat Valenciana i Múrcia.

Altur s’ha mostrat «molt satisfet per la gran quantitat de projectes en els quals estem col·laborant activament amb la Fundació Vicente Ferrer en matèria de desenvolupament integral en una de les zones més pobres de l’Índia». La trobada ha servit «per a conèixer detalls dels projectes realitzats a Anantapur». Una tasca que responsable de l’Àrea de Cooperació Municipal ha considerat «encomiable» i ha mostrat «la nostra voluntat i compromís de continuar treballant de forma conjunta».

Un compromís que es reflectirà «in situ», ja que, com ha reconegut el diputat, ha acceptat la invitació formulada per la mateixa Fundació Vicente Ferrer «per poder viatjar entre el mes de novembre i desembre a l’Índia amb el propòsit de conèixer tots els projectes que amb la col·laboració de la Diputació s’estan executant», ha indicat.

Per la seua part, Sergio Moratón ha agraït «tot el suport i suport rebut per part de la Diputació de València, una institució importantíssima per a nosaltres», ha afirmat. Segons ha explicat el mateix Moratón, gràcies a l’ajuda i els recursos aportats per la corporació provincial «hem posat en marxa projectes que han tingut un impacte enorme». I com a exemples, ha citat que de forma conjunta «hem construït 70 habitatges que han permès que 351 persones abandonen per a sempre les seues ‘xaboles’ de fullarasca i accedisquen a un habitatge digne». El representant de la Fundació Vicente Ferrer també ha destacat que la col·laboració conjunta «ha possibilitat la instal·lació de sistemes de reg per degoteig alimentat per energia solar fotovoltaica en més de 200 hectàrees». Una actuació que ha suposat «que més de 750 persones puguen conrear una terra que abans era desèrtica». Així mateix, també ha ressaltat la construcció de nou col·legis «que durant tot aquest temps han fet possible l’escolarització de més de 350 xiquets i xiquetes».

Segons ha explicat el representant de la Fundació Vicente Ferrer, una de les característiques que defineixen aquesta ONG és que «no dispersem els nostres recursos i els concentrem en el districte d’Anantapur, una de les zones més pobres del país asiàtic i la segona més desèrtica de l’Índia», ha indicat.

En última instància, Sergio Moratón ha remarcat que aquestes dades facilitades «permeten visibilitzar i socialitzar la importància que suposen les ajudes rebudes per part de les institucions públiques i, en particular, de la Diputació de València per a la implementació de projectes de desenvolupament integral que fan possible eradicar la pobresa extrema», ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado