12:02 am - Tuesday, 14 July 2020

Emiliano García: “Perquè una ciutat siga atractiva per a la gent que ens visita, ha de ser-ho primer per als seus conciutadans”

- Publicidad -Reciplasa

Compta que la proposta per part de Sandra Gómez perquè fóra el número dos de la candidatura socialista a l'Ajuntament de València va ser per a ell una cosa inesperada. Emiliano García, l'empresari valencià propietari del restaurant Casa Montaña en el Cabanyal, fa el salt a la política municipal i ens explica què li ha portat a prendre eixa decisió, quines mesures necessita implantar València quant al turisme i com veu actualment el barri del Cabanyal.

OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Vosté és hostaler de professió i un empresari conegut i reconegut a València. Què és el que li ha portat a fer el salt a la política municipal?

Sóc empresari i militant de l’empresa, però des de fa moltíssims anys m’he sentit societat civil i he participat en tots els actes que he pogut intentant influir perquè la ciutat siga molt més amable i més justa. Quan vaig rebre l’oferiment d’acompanyar a Sandra Gómez com a número dos vaig pensar que era una oportunitat per a influir de debò perquè estaré en la presa de decisions.

Com és el moment en el qual li proposen ser el número dos de la candidatura socialista a l’Ajuntament de València?

Res esperat. Em va convocar Sandra per a un sopar amb el president de la Generalitat, però jo pensava que era per a un altre assumpte perquè jo estava en diverses fundacions. Després de parlar una bona estona em van fer la proposta i em va agradar, encara que em va sorprendre molt, era l’últim que esperava.

És necessari que siguem menys sectaris perquè al final es done una imatge de la ciutat molt més objectiva

Considera beneficiós que la societat civil estiga també present en el lloc on es prenen les decisions de la ciutat?

Si, crec que és fonamental que la política estiga més prop del carrer, com pense també que l’empresa ha d’estar prop de la universitat i la universitat prop de l’empresa. És necessari que siguem menys sectaris perquè al final es done una imatge de la ciutat molt més objectiva.

Es presenta com a independent, però ha pensat alguna vegada a afiliar-se al PSOE?

No m’he afiliat mai i tampoc crec que ho faça, però em sent molt socialista. Els meus principis són socialistes i és on he votat sempre, encara que a vegades ho fera enfadat.

Aportaré una visió que segurament també existisca dins del PSOE, però amb mi es reforçarà

Quina creu que pot ser la seua aportació personal al PSPV de la ciutat de València?

Jo he treballat en moltíssimes institucions i he ocupat càrrecs de responsabilitat, per la qual cosa tinc coneixements de gestió i de com funciona l’empresa. Aportaré una visió que segurament també existisca dins del PSOE, però amb mi es reforçarà.

Com està vivint la seua primera campanya electoral?

Molt bé, la veritat és que estic habituat a tindre agendes molt estretes sempre en el món de l’empresa, per la qual cosa això d’ara és com una agenda meua normal. L’estic vivint amb molt d’entusiasme i molt content de veure com em rep la gent, sobretot en els barris.

Vosté no està acostumat al dia a dia de la política. Què creu que el que pitjor portarà?

Segurament el dir que no. Ara hauré de dir moltes més vegades que no, però si he de dir-ho ho diré. El que prevaldrà en els meus criteris és l’interés general.

On jo em sent més còmode és en allò que té a veure amb l’empresa, com el turisme, el comerç…

Fa un temps ja va dir vosté que el més lògic seria que, si haguera d’ostentar alguna regidoria, fóra la d’Oci i Turisme.

Quan Sandra em fa la proposta em diu directament això de Turisme. On jo em sent més còmode és en allò que té a veure amb l’empresa, com el turisme, el comerç… Segurament podria portar també Cultura, però el faré bastant pitjor que Maite Ibáñez perquè no sóc un professional d’això.

Quines mesures necessita implementar València quant al turisme?

Totes les mesures han d’anar en el sentit de sostenibilitat perquè si no és pa per a hui i fam per a demà. Perquè una ciutat siga atractiva per a la gent que ens visita, ha de ser-ho primer per als seus conciutadans i això és una màxima que jo tinc molt clara.

els apartaments turístics no poden estar mesclats amb els habitatges dels veïns

Quina és la seua opinió sobre els apartaments turístics?

Estic a favor que hagen apartaments turístics, però clar, han d’estar absolutament regulats. Des del meu punt de vista, els apartaments turístics no poden estar mesclats amb els habitatges dels veïns perquè els turistes tenen altres horaris i altres costums i segurament, sense voler, molesten la resta de veïns.

Quins considera que són els principals problemes que té la ciutat de València?

Té els problemes d’una gran ciutat, encara que València és una de les millors ciutats per a viure i no solament perquè ho diuen les revistes internacionals. No li trobe problemes greus, la qüestió està en tindre un projecte clar i en tindre il·lusió per a poder corregir i tornar a començar de nou.

Vosté coneix molt bé el Cabanyal. Quina és la situació actual del barri i què és el que faria des de l’Ajuntament per a dinamitzar-lo?

No hi ha més que veure-ho. Fa set o huit anys cridava a gent perquè es vinguera a viure al barri perquè era un lloc molt agradable per a viure, prop del mar, amb costums de poble…Però ningú va acceptar, em posaven excuses. Ara no hi ha dia en què no em pregunten per si sé d’algun pis per a viure allí. El Cabanyal ha canviat totalment, hi ha esperança de vida perquè hi ha llicències, perquè s’estan reformant cases i perquè s’han millorat molt les infraestructures. Així i tot, segueix existint eixe focus marginal que no causa problemes però que una ciutat no hauria de tindre i que s’ha de solucionar amb una bona cooperació públic-privada perquè hi ha cases que són de l’Ajuntament, però hi ha altres cases que són de ciutadans que ni tan sols han denunciat les ocupacions. Considere que caldria arribar a acords amb eixos propietaris i emprendre la gestió de posar lloguers barats, no socials, perquè allò no ha de ser un gueto, sinó un lloc per a viure.

hi ha grups que s’interessen pel cabanyal quan mai s’han interessat pel seu benestar

Creu que només es parla del Cabanyal quan hi ha eleccions a prop?

Afortunadament vam aconseguir, els veïns i els comerciants, que El Cabanyal estiguera tots els dies en la premsa. Abans estava en negatiu i ara està en positiu. Encara que sí que és veritat que en època d’eleccions hi ha grups que s’interessen pel barri quan mai s’han interessat pel seu benestar, però benvingut siga si serveix per a recuperar-lo.

Les polítiques de mobilitat han generat bastants polèmiques durant la legislatura. Quina és la seua opinió sobre les decisions de Grezzi?

Un Ajuntament d’esta grandària ha de tindre un pla de mobilitat sí o sí. Per a mi l’element principal és el ciutadà i lògicament en una ciutat tan plana i amb tanta llum, és normal que es promocione l’ús de la bicicleta. Ara, puntualment, tot no val per a això, no cal ser molt radical. El que cal fer és, alhora que es fa una política de mobilitat, millorar els serveis urbans. Al final es tracta de pensar en tots.

A nivell general, com valora la gestió d’estos quatre anys del Govern de la Nau?

Honestament, la valore molt positivament. No hi ha crispació i la reputació de la ciutat, que és una de les coses més difícils de tindre, ha canviat completament. Hi haurà algun fracàs per ací que jo tampoc tinc molt controlat, però hi ha un camí llarg per recórrer que ha començat.

Em preocupa la irrupció de l’extrema dreta en tots els llocs. Jo no sóc anti res, però sí que sóc antifeixista

El preocupa la irrupció de l’extrema dreta a l’Ajuntament de València?

Em preocupa la irrupció de l’extrema dreta en tots els llocs. Jo no sóc anti res, però sí que sóc antifeixista. El feixisme no ho entenc, no haurien d’haver-hi feixistes. Vox serà el que vulguen els ciutadans.

El seu compromís és sol per als pròxims quatre anys o es planteges seguir a l’Ajuntament més temps?

Si puc ser útil i tinc forces, potser. No he pensat mai a jubilar-me, tampoc en la meua empresa.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat manté silenci davant la convocatòria de vaga indefinida dels metges residents (MIR)

La vaga està prevista que s'inicie el pròxim 21 de juliol i de tindre seguiment massiu podria representar que al voltant de 2600 metges residents deixaren de prestar servei a tota la Comunitat Valenciana coincident en l'època de vacances i el moment en què els sindicats denuncien de nou la falta de personal.

Diputació reactiva la Xarxa Provincial de Qualitat i Innovació dels Serveis Socials

Les comissions tècniques començaran a treballar al setembre per a donar respostes enfront de la crisi en camps tan sensibles com la infància, la família i la inclusió social

Adjudicades les obres d’adequació de les parcel·les dels col·legis Herrero i Vicent Marçà

L'Ajuntament de Castelló ha resolt els dos procediments de licitació de les obres que serviran per a preparar les parcel·les sobre les...

L’alcalde de Vila-real felicita els paranyers per buscar la reconversió del parany amb nous mètodes

Benlloch felicita Apaval per aconseguir que els paranyers puguen provar el mètode del cistell de malla després de decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)

Quatre persones afectades per un nou brot familiar de covid a Santa Pola

Amb tot, la província d'Alacant registra, segons les últimes dades, 9 dels 54 casos nous que s'han confirmat a tota la Comunitat Valenciana des de l'última actualització.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià