09:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Empar Marco serà la nova directora de RTVV

El Consell Rector, reunit el 23 de febrer de 2017 en la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació a Burjassot (CVMC) va pactar ahir, passades les deu de la nit i després d’un dia sencer de deliberacions, el nom de la directora de la nova radie televisió autonòmica valenciana. Després de diverses votacions i un ajornament de cinc hores, va arribar el consens. Empar Marco és corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a la Comunitat Valenciana des del 2004.

Empar Marco és llicenciada en filologia hispànica valenciana en la Universitat de València. Ha treballat com delegada dels diaris Avui i La Vanguardia; ha sigut cap de redacció de la Revista DISE, periodista i assessora lingüística en Ràdio 9, així com corresponsal de Catalunya Ràdio. Des de 2014 fins a l’actualitat treballa com delegada de TV3 a la Comunitat Valenciana. A més a més, va ser membre de la executiva de la Unió de Periodistes Valencians durant tres anys i compta amb més de nou anys d’experiència com a traductora, assessora lingüística i professora de valencià per a funcionaris en la Diputació de València i en la Conselleria de Cultura de la Generalitat. Empar també va ser responsable del Centre d’Informació de la Dona de la Generalitat Valenciana i és coautora de les normes d’estil lingüístic de l’antiga RTVV. Marco es convertirà en la primera directora general de la radiotelevisió valenciana per als pròxims tres anys si la comissió de l’audiovisual en Les Corts ratifica el seu nomenament el dijous de la pròxima setmana per majoria absoluta. La periodista, que manté una relació estreta amb el President de la Generalitat Ximo Puig i sent una admiració pública per l’alcalde de València, Joan Ribó.

A la una, els membres del Consell Rector van començar a debatre sobre la idoneïtat de cada candidat per a després procedir a votar-los. Per a ser escollit, un dels finalistes havia d’explicar, almenys, amb el suport de tres cinquens, és a dir, amb el respatler de sis dels nou consellers.

El procés de selecció del director general ha durat dos mesos i mitjà. Va arrancar el passat 8 de desembre, quan es va obrir el termini per a presentar les candidatures, i va finalitzar ahir. La llista inicial d’aspirants ascendia a 20. D’ells, cinc van ser descartades per no comptar amb els requisits exigits o presentar irregularitats.

Últimas noticias

Contenido relacionado