Un accident en una empresa química de Xest obliga a confinar a diverses empreses

Un accident químic en l'empresa Indústries Químiques del Vallés del Polígon Castella de Xest ha provocat l'emanació de gasos que podrien suposar un risc tòxic.

Un accident químic en l’empresa Indústries Químiques del Vallés del Polígon Castella de Xest ha provocat l’emanació de gasos que podrien suposar un risc tòxic i ha obligat a l’aïllament i confinament de les empreses adjacents i d’una nau de la pròpia indústria per si hi haguera alguna persones afectada.

Fonts de l’Emergències de la Generalitat ha informat que sobre les 6.55 hores la Policia Local del municipi els ha alertat que de les instal·lacions de l’empresa, que alberga productes químics, emanaven gasos que podrien ser tòxics, encara que no han precisat les circumstàncies en les quals s’ha produït l’accident.

Immediatament s’ha activat el Pla d’Emergències Exterior de l’Empresa i un tècnic de la Generalitat s’ha desplaçat fins al Lloc de Comandament Avançat (PMA) que s’ha constituït en les instal·lacions del IVASPE, situades en aquest municipi valencià.

Segons les fonts, de moment no s’ha localitzat a cap persona, ja que l’avís ha sigut a primera hora del matí, encara que persones sanitari i agents de la Guàrdia Civil estan recorrent la planta i empreses adjacents per si haguera embarassada o persones amb problemes respiratoris per a evacuar-los, encara que de momentono es té constància de danys personals.

De moment han sigut confinades les plantes adjacents i una planta de la indústria afectada, segons les fonts, que han indicat que fins al lloc s’han desplaçat membres del consorci de Bombers, Guàrdia Civil i la Conselleria de Sanitat.

Afortunadament l’accident químic no ha afectat al Circuit Ricardo Tormo de Xest, situat en el terme municipal i on aquest cap de setmana se celebra l’última prova del mundial de Motociclisme.

Publicitat