16.3 C
Valencia

Unes 200 empreses d’Alcoi es veuran beneficiades per la rebaixa en l’Impost sobre Activitats Econòmiques

La mesura proposada pel Govern Municipal es va aprovar sense cap vot en contra en el passat Ple Municipal.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La nova mesura proposada pel Govern Municipal beneficiarà al voltant de 200 empreses locals. En concret es tracta de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Activitats Econòmiques, IAE, que es redueix en els polígons a l’1,2%.

En el passat ple es va aprovar introduir un nou coeficient per a les empreses que tenen la seua ubicació en els polígons industrials a l’1,2. Cal destacar que esta xifra es troba per davall de la mitjana de la Comunitat Valenciana que està en un màxim del 2,25 i un mínim de l’1,44.

Esta iniciativa se suma a l’estratègia seguida pel govern per a impulsar la reactivació econòmica i afavorir l’atracció d’empreses als nostres polígons industrials. Cal recordar que en els últims 4 anys s’han invertit 4.300.000 euros en la millora dels Polígons Industrials de la ciutat.

A més amb este mateix impost es bonificarà fins al 50% a aquelles empreses que creen ocupació amb contracte indefinit, en concret un 25% per a aquelles que incorporen de 2 a 5 treballadors, un 35% per a les quals incorporen de 6 a 10 i un 45% per a les quals contracten a més de 10, sempre amb contracte indefinit. La bonificació s’incrementarà un 5% quan en l’increment de plantilla figuren persones amb limitacions funcionals, majors de 50 anys o aturats de llarga duració.

- Publicitat -

Així mateix, una altra mesura per a afavorir la implantació de noves empreses és que a més de l’exempció per llei en els dos primers anys, s’amplia fins al 50% en el tercer, quart i cinqué i el 25% en el sisé i seté.

Igualment, tal com es fa també en l’IBI (Impost sobre Béns immobles) i en l’ICIO (Impost sobre Construccions Instal·lacions i Obres) es facilita l’accés a la bonificació que en el cas de l’IAE és del 50% aquelles empreses que utilitzen energies renovables.

- Publicitat -

“Estes mesures entren dins de l’estratègia del Govern Municipal per a incentivar la promoció econòmica, crear ocupació i beneficiar la transició ecològica, aprofundint en mesures que hem anat prenent en els últims anys i que sumen a les accions que van realitzant des de les diferents regidories perquè la nostra ciutat millore”, indica la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó. “És una iniciativa que compartim amb els empresaris i entra dins del pla d’estímul dels polígons industrials per la captació de noves empreses a la nostra ciutat”.

Finalment cal recordar el pla Reactiva Alcoi, que segueix avant amb la intenció d’arribar al màxim de persones i negocis, per a combatre la difícil realitat que la Covid-19 ens imposa.

De fet, dins d’estes accions, en estos moments està obert el termini per a la sol·licitud d’ajudes la contractació. Els imports que poden rebre les empreses alcoianes per a cada contractació que complisca els diferents requisits van des dels 1.000 fins als 4.000 euros i estan destinats a pimes, micropimes, autònoms, i empreses o entitats sense ànim de lucre amb una plantilla de fins a 250 persones que tinguen el seu centre de treball a Alcoi. De la mateixa manera està obert el termini per als professionals i artesans de la Festa per als quals es destinaran fins a 70.000 euros. Igualment cal assenyalar que les ajudes al comerç suposaran un volum de negoci de 600.000 euros a la nostra ciutat. Quan les ajudes a pimes i autònoms les van sol·licitar més de 440 amb una inversió superior als 160.000 euros, complementant d’esta manera les de la Generalitat Valenciana.

Així mateix hi ha hagut ajudes per a la compra d’obres d’art a artistes locals en INDUSTRI.ART, en concret s’han adquirit un total de 27 obres de 24 artistes diferents, 11 dones i 13 homes, per un valor total de 20.000 euros. També hi ha un total de 186.553 euros, amb ajudes de 1.000 euros per a fer front al pagament del lloguer mensual del local del negoci o les despeses dels interessos del préstec d’adquisició dels locals, subvencionades per la Diputació d’Alacant. A més d’estes ajudes, també s’han realitzat bonificacions fiscals per a ajudar a empreses i ciutadans i s’han ampliat les ajudes socials a les famílies més vulnerables.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,303FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Els polèmics e-phones de 3000 euros de l’ajuntament de Castelló acaben en mans de les agents ‘VIOGEN’

El que podria ser un cop d'efecte polític o una decisió salomònica farà que les dos agents de Policia de Castelló de la unitat de violència...

Lectura de manifest, impactant performance i un homenatge a Alina Mocanu per a reivindicar el 25N a Teulada Moraira

L'Ajuntament de Teulada Moraira va realitzar ahir en la plaça de l'Ajuntament una sèrie d'accions per a dir NO a la Violència de Gènere.

La Universitat d’Alacant patenta un sistema per a respirar aire lliure de Covid-19 en espais tancats

La tecnologia, dissenyada per investigadors de l'Institut d'Enginyeria dels Processos Químics de la UA, consisteix en un circuit de circulació d'aire on es poden connectar màscares individuals.

Puig afirma que “Els valencians son conscients que hi haurà restriccions per Nadal”

El president ha instat a "ser conscients que seran un Nadal diferent" però ha apel·lat a "viure-les amb intensitat".

Turisme Comunitat Valenciana sorteja 10 caixes de taronges entre els seus seguidors d’Instagram

El sorteig es realitzarà a través del seu compte d'Instagram i finalitzarà dilluns que ve 30 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià