13.3 C
Valencia

Un jutjat obliga a la Emshi a pagar prop de tres milions d’euros per la potabilitzadora de Manises

La batalla judicial va començar en 2011 quan l'entitat va decidir que ja no abonaria la compensació econòmica acordada des que a Manises es va instal·lar l'espai per a la potabilitzadora d'aigua.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La jutgessa del Jutjat contenciós administratiu Núm. 2 de València ha donat la raó, una vegada més, a l’Ajuntament de Manises en la seua batalla judicial contra la Emshi (Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics) i no admet la resolució emesa per l’entitat de no pagar a l’Ajuntament de Manises la quota acordada fa 14 anys.

Així, l’entitat es veurà obligada a abonar al consistori dos milions huit-cents mil euros pel fet de comptar amb les instal·lacions de la potabilitzadora. Una infraestructura que té un ús comunitari i per la qual Manises rebia una compensació anual de 700.000 euros per cedir espai per a albergar la nau.

- Publicitat -

La batalla judicial va començar en 2011 quan l’entitat va decidir que ja no abonaria la compensació econòmica acordada des que a Manises es va instal·lar l’espai per a la potabilitzadora d’aigua. Aleshores, tant este consistori com el de Picassent, municipi que també compta amb una potabilitzadora de la mateixa entitat, van denunciar l’anul·lació de les compensacions. En aquell primer procés judicial, la justícia va donar la raó als ens municipals. I ho ha tornat a fer ara, en un procés que va obrir-se de nou en 2017.

Ara, el jutjat ha dictaminat que la Emshi haurà d’abonar a l’Ajuntament de Manises el cànon de quatre anualitats que no ha pagat des que va començar el procés judicial. Una quantitat que ascendeix a 2.800.000 euros i que correspon a la suma dels 700.000 euros que rep l’Ajuntament de Manises cada any. La sentència, però, encara no es ferma.

Un acord que es remunta a 2006

- Publicitat -

El cànon anual que la Emshi paga a Manises i Picassent es remunta a l’any 2006 i es va fer efectiu en el 2007. Els cobraments van continuar fins a l’any 2011, quan la Emshi va frenar els pagaments després d’una votació interna. Va ser aleshores quan l’Ajuntament de Manises va començar un tràmit administratiu i més tard judicial que va reconéixer el dret d’este consistori a rebre el cànon anual.

Ara, després d’haver acudit al jutjat de nou al no haver arribat a un acord, la jutgessa ha donat la raó a l’Ajuntament de Manises i obliga a la Emshi ha pagar les anualitats dels últims quatre anys (des de 2017 fins a 2020).

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,025FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectados dos nuevos brotes de coronavirus en la Pobla de Vallbona por contacto social

En la Pobla de Vallbona hay 21 casos activos de coronavirus, a los que hay que sumar el brote de hoy.

Detectado un nuevo brote de coronavirus en Benissanó por contacto social

A través de la web de datos estadísticos de la Conselleria de Sanitat se pueden consultar los datos actualizados desde la última actualización.

Castelló passa la barrera dels 100 ingressats per coronavirus

12 persones estan a les Unitats de Cuidats Intensius.

Sanitat confirma 1.066 nous casos de coronavirus i 19 morts en la Comunitat Valenciana

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.018 persones ingressades.

Comença el termini de sol·licitud de les ajudes per a autònoms i pimes del Poble Nou de Benitatxell

Les sol·licituds per a les ajudes de l'Ajuntament es podran presentar per registre d'entrada o per seu electrònica fins al 17 de novembre, mentre que per a les de Diputació l'últim dia és el 12 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià