15 C
Valencia

EMT reforça les mesures especials contra la COVID-19

El control de capacitat ha evitat que se supere l'aforament restringit en més de 6.000 ocasions.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha reforçat les mesures especials contra la covid-19 per a minimitzar el risc de contagi en el transport públic. L’ús de la mascareta obligatori és clau per a garantir que l’autobús continue sent un espai segur, per la qual cosa es prohibeix llevar-li-la per a realitzar qualsevol activitat com parlar, menjar o beure.

L’EMT també ha reforçat la ventilació en els autobusos, que es garanteix amb els sistemes de renovació de l’aire i l’obertura de portes cada molt pocs minuts en les parades. A més, tots els vehicles circulen ara amb les finestretes obertes per a reforçar la ventilació, i s’ha col·locat cartelleria en els vehicles per a informar de la prohibició de tancar o manipular les finestretes amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi.

A més, des de l’inici de la pandèmia els conductors i conductores han realitzat un control de l’ocupació en els autobusos amb el cartell de complet, que ha permés de març a octubre evitar en més de 6.000 ocasions que se supere l’aforament màxim establit per les autoritats sanitàries. A més, el cartell de complet ha tingut una duració mitjana d’uns 5 o 10 minuts, ja que s’ha donat en moments molt puntuals del recorregut i la situació ha quedat normalitzada ràpidament.

Gràcies a este control de l’aforament, s’han respectat les limitacions d’ocupació fixades pel Govern central a cada moment (al març l’ocupació màxima era del 30% del total, i a partir de juny es va ampliar a 45 persones per als autobusos estàndard i 70 persones per als articulats). D´esta manera, durant la pandèmia els autobusos municipals han estat molt lluny de la seua capacitat tècnica normal, és a dir, aproximadament 80 persones en un autobús estàndard i 130 en un articulat.

- Publicitat -

Actualment, encara que les autoritats no obliguen a reduir l’aforament en els autobusos, EMT València manté el control de la capacitat dels seus vehicles en un màxim de 45 persones en els autobusos normals i 70 en els articulats, amb l’objectiu de reforçar la seguretat de les persones usuàries.

L’empresa municipal també manté altres mesures especials contra la covid-19, com el reforç dels protocols de neteja i desinfecció diària dels autobusos, especialment en les zones de major contacte per als passatgers i passatgeres.

- Publicitat -

Segons un informe de la UITP (Unió Internacional de Transport Públic), en el qual van participar les agències de salut de França, Alemanya, Colòmbia, entre altres països, el risc de contagi actualment en el transport públic és de menys de l’1%. L’estudi assenyala que això es deu, principalment, a l’ús obligatori de la mascareta, la neteja i desinfecció diària i els sistemes de ventilació i renovació de l’aire.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,326FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària

Pérez afirma que les noves investigacions sobre Fabra demostren que el PP “mai va abandonar les pràctiques corruptes”

La secretària d'Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló lamenta que el Partit Popular "continue donant eixa mala imatge del nostre territori"

Castelló supera les 400 denúncies per incomplir les mesures sanitàries per a contindre la covid-19

El nivell de sancions per infraccions imposades per la Policia Local es redueix a la meitat en les últimes setmanes de novembre
- Advertisement -

: Valencià