El Comité d’empresa de l’EMT nega qualsevol tipus de frau en jubilacions

Tots els acords del conveni han estat ratificats pels successius consells d'administració en representació de l'ajuntament

El Comité d’empresa de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha emés un comunicat en el qual han afirmat que és “rotundament fals” que s’haja produït qualsevol tipus de frau davant la Seguretat Social en les jubilacions parcials de l’empresa des de 2001.

Estes declaracions s’han realitzat en resposta a la possible il·legalitat en les jubilacions parcials dels empleats d’esta empresa pública, als qui suposadament se’ls va permetre treballar menys hores de les permeses per llei durant 17 anys, segons va dir el president de l’EMTGuiseppe Grezzi, i el gerent de l’empresa, Josep Enric García.

Segons el comité, tots els acords del conveni han estat ratificats pels successius consells d’administració en representació de l’ajuntament i tots ells han passat els diferents filtres de les corresponents autoritats administratives abans de la seua publicació i registre, sense que hi hagués cap informe desfavorable sobre este tema.

“No volem que els treballadors/as d’EMT sofrisquen les conseqüències de l’oportunisme polític i molt menys que se’ns utilitze en enfrontaments entre els diversos partits polítics”, han manifestat els representants dels treballadors.
Així mateix, han afirmat que no existeix cap privilegi, ja que la disminució dels dies de treball va ser a canvi de renunciar a percebre unes contraprestacions econòmiques.

Fonts del comité han relatat que en el seu moment es va negociar un acord en el qual es va prevaler la seua salut “àdhuc a costa de perdre diners, donada la penositat específica d’este treball i les pèssimes condicions físiques en les quals el treballador sol arribar a estes edats”, per la qual cosa han assenyalat que “el cost per a l’erari públic és zero”.
“Ens crida poderosament l’atenció, que, després de tres anys de conéixer i aplicar l’actual acord de Jubilació Parcial, es demanen ara explicacions de sobte de la seua ‘il·legalitat’, a la recta final de l’actual legislatura”, han criticat.

Per això, han exigit que “quan totes estes falses i ridícules acusacions siguen desmuntades i desmentides una per una”, exigiran que el regidor de Mobilitat Sostenible i el gerent de l’EMT demanen disculpes públiques al col·lectiu. EFECatalanSpanish