30.4 C
Valencia

L’EMT porta al jutjat la suplantació d’identitat d’un dels seus treballadors per a cobrar una nòmina

Fonts de l'empresa asseguren que des del mes de setembre l'EMT ha patit diversos intents de frau que s'han detectat i bloquejat gràcies als sistemes de seguretat que tenen.

- Publicitat -AVLL’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València va portar el passat any al jutjat la suplantació de la identitat d’un dels seus treballadors per part d’una persona per a cobrar una nòmina del mes de setembre. L’assumpte va recaure en el Jutjat d’Instrucció número 1, que ho va remetre al seu torn al 18, que és el que investiga el frau de quatre milions d’euros en l’empresa pública en considerar que hi havia “identitat de fet”.

No obstant això, este òrgan apunta al fet que són “fets diferents” i ha demanat al fiscal que informe sobre l’acceptació de la inhibició plantejada.

Així consta en un escrit del Jutjat d’Instrucció número 18 de València, al qual ha tingut accés Europa Press, en el qual es tenen per rebudes unes diligències prèvies obertes el passat any arran d’un frau a l’EMT amb el cobrament d’una nòmina de setembre d’un empleat.

Este jutjat entenia que “per identitat de fet”, s’havia d’acumular eixa denúncia a la causa oberta en el Jutjat número 18, que investiga un frau de quatre milions comés al setembre contra l’EMT, que es va materialitzar a través de huit transferències a un banc de Hong Kong i per la falsificació de firmes d’apoderats de l’empresa autoritzats a moure diners de l’empresa pública. En esta causa figura com a investigada la qui era aleshores directora d’administració i que va creure que es tractava d’una operació confidencial. L’empleada va ser acomiadada arran de l’estafa.

No obstant això, en eixe escrit, el Jutjat d’Instrucció número 18 demana al fiscal que informe sobre si accepta la inhibició, ja que assenyala que es tracta de fets diferents” perquè el supòsit que li remeten “és un frau a l’EMT en el qual una persona, fent-se passar per un director d’àrea, designa un nou compte perquè li ingressen la nòmina, procedint-se a l’ingrés en eixe compte de la corresponent al mes de setembre”.

Fonts de l’EMT, consultades per Europa Press, han explicat que l’empresa va interposar la denúncia després de detectar una suplantació de la identitat d’un treballador per a sol·licitar un canvi del número de compte bancari en el qual rebia la nòmina.

El fet va ocórrer al setembre quan una persona es va fer passar per un treballador de l’EMT per a canviar el compte bancari en la qual rebia la nòmina. D’acord amb estes fonts, el responsable del departament “es va saltar, de manera puntual, els mecanismes de control de canvi de compte bancari”, que consisteixen que qualsevol modificació s’ha de realitzar a través de la intranet de l’empresa.

“ERROR HUMÀ”
Esta persona va admetre el seu error i va reposar la quantitat defraudada, que ascendia a uns 3.000 euros. En tractar-se d’un “error humà”, segons puntualitzen, es van adoptar mesures “a nivell intern” i l’empresa “va reforçar” el control a l’hora de realitzar un canvi de compte bancari per als empleats.

Fonts de l’empresa asseguren que des del mes de setembre l’EMT ha patit diversos intents de frau que s’han detectat i bloquejat gràcies als sistemes de seguretat que tenen.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda registra un brot de 12 casos positius de coronavirus

Se tracta d'un brot gran amb un focus per contacte social.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Ares del Maestrat

Ares del Maestrat estava assenyalat com a localitat no-covid, és a dir, que mai havia tingut casos locals de coronavirus.

Els casos de coronavirus augmenten a la Comunitat Valenciana amb 658 positius i 14 morts

Per províncies, la distribució és la següent: 38 a Castelló, 336 a Alacant, 283 a la província de València i 1 cas sense assignar

Sanitat autoritza un aforament de 800 persones per als concerts d’Amaral, Martita de Graná i Marlon a Borriana

• Des d'avui es poden aconseguir més entrades per als concerts d'Amaral, Martita de Graná i Marlon de dijous, divendres i dissabte a través de wegow.com

La Generalitat es compromet a construir la rotonda de la Ratlla del Terme

La Subdirecció General de Mobilitat redactarà el projecte bàsic que servirà per a planificar l'execució de la rotonda. Posteriorment, serà també la Generalitat qui s'encarregarà de la construcció.
- Advertisement -

: Valencià