Endavant col·loca pancartes contra les retallades a la sanitat en centres de salut de la Plana Baixa

L'acció s'ha realitzat als centres de salut de La Vall d'Uixó, Nules, Borriana i Onda per denunciar com les retallades en sanitat han deixat la salut pública a la vora del col·lapse.

AVL

Endavant la Plana Baixa ha realitzat una acció en el matí d’ahir als centres de salut de La Vall d’Uixó, Nules, Borriana i Onda per a denunciar com les successives retallades a la sanitat pública aplicades pels governs de la dreta han deixat els centres sanitaris a la vora del col·lapse, amb les professionals plenament exposades a la pandèmia per manca d’EPI i les usuàries sense poder rebre l’atenció necessària.

Per a les independentistes el sistema capitalista s’ha mostrat inoperant per a garantir la
salut de la ciutadania en el moment que més l’hem necessitada. Alhora denuncien que els actuals governs progressistes no s’han atrevit a tocar-li ni un pèl a la sanitat privada, la qual al conjunt dels Països Catalans, en plena pandèmia, ha cedit al sector públic només un 5,5% dels seus llits mentre amb fons públics s’havien d’habilitar hospitals de campanya, pavellons, poliesportius o hotels.

Des d’Endavant veuen imprescindible posar la vida al centre, i això vol dir que les necessitats de les persones i l’interés general passen per damunt dels interessos econòmics d’empreses i lobbies.

En la mateixa línia, exigeixen un sistema sanitari de provisió, gestió i titularitat 100% pública. Un sistema de salut que aposte per la millora de l’estat de salut de les classes populars, per unes millors condicions laborals per a les seues professionals i sobretot, ens cal que les cures siguen cobertes amb recursos públics i que no siguem les dones de classe treballadora qui les sostinguem.

- Advertisement -
CatalanSpanish