Enrique Crespo ingressa a Picassent per a complir condemna pel cas Emarsa

L'exvicepresident de la Diputació de València, exalcalde de Manises i expresident de Emarsa ha de complir la condemna de 10 anys de presó pel desviament de prop de 24 milions d'euros.

L’exvicepresident de la Diputació de València, exalcalde de Manises i expresident de Emarsa, Enrique Crespo, ha ingressat en el centre penitenciari de Picassent per a complir la condemna de 10 anys de presó que li va ser imposada pel desviament de prop de 24 milions d’euros de la citada empresa pública.

El Tribunal Suprem va confirmar recentment la majoria de les penes imposades el juny de 2018 pel saqueig de l’empresa pública que gestiona la depuradora de Pinedo.

Crespo és el segon dels principals condemnats en esta macrocausa de corrupció que entra a la presó, després del qual fora el responsable d’Informàtica de la companyia, Sebastián García, sobrenomenat “Chanín”, condemnat a sis anys i sis mesos, intern des del passat dia 11 en el centre penitenciari de Terol.

L’Audiència Provincial de València va condemnar a 24 acusats a penes d’entre nou mesos i 12 anys i mig de presó per delictes de blanqueig de capitals, malversació de cabals públics, suborn, prevaricació i falsedat.

Els principals responsables de l’empresa pública que van gestionar la depuradora de Pinedo van articular “un sistema fraudulent de facturació amb el qual van aconseguir el desviament de 23,5 milions d’euros de diners públics”.

“Per a això es van concertar amb diversos empresaris perquè emeteren factures per serveis no prestats o per un import molt superior al cost real, de manera que van incorporar al seu patrimoni o al de familiars i amics els diners defraudats”, segons recull la sentència.

El judici per la peça principal d’este cas, que es va posposar dos vegades, va quedar vist per a sentència el 14 de desembre de 2017, després de prop d’un centenar de vistes en huit mesos i set anys d’instrucció, que va portar a processar a exdirectius de les empreses públiques Emarsa, Emshi i Epsar i a diversos empresaris, per delictes de malversació de cabals públics, suborn, blanqueig, prevaricació i falsedat.

CatalanSpanish