Ens ho han fet impossible

Pedro Sánchez ens va dir als espanyols que el que votarem el 28 d’abril no era suficient.

A falta de concretar el dia exacte de la festa de la democràcia, tot indica que els espanyols tornarem a trobar-se front a les urnes, la quarta vegada en quatre anys. I  es que , el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, no ha sigut capaç de conformar una majoria per a formar govern, ni tan sols per a pactar la investidura. Però, volia Pedro Sánchez articular esta majoria? La resposta es ben clara, Sánchez sempre ha volgut eleccions.

Una vegada que SM el Rey va decidir no proposar candidat a la investidura, la maquinaria electoral del Partit Socialista es va ficar en marxa. Aprofitant l’atril de Moncloa, i en prime time, el candidato Sánchez  va escenificar el que feia cinc mesos que assajava, l’inici de la campanya electoral. Ens va dir als espanyols que el que votarem el 28 d’abril no era suficient, i que, en poques paraules, ens donava altra oportunitat per a que li donarem una majoria absoluta. La culpa? Per a la resta, “nos lo han hecho imposible”. El cinisme no te sostre.

PublicitatAVL

El tot poderós Sánchez s’ha donat el plaer en aquests mesos, no sols de no rendir comptes front als representants de tots els espanyols al Congrés sino a més de tòrcer els mecanismes democràtics a la seua conveniència. I no content amb això i amb el propòsit de coronar-se, ha menyspreat en una humiliació sense precedents a aquells que havien de donar-li suport per a la investidura. Quan tot pareixia que abocava a eleccions, i mirant amb reüll les enquestes, el S. Rivera, a la desesperada, es va enaltir com a l’únic home d’estat, proposant, després d’haver-lo negat més de tres vegades, el seu suport condicionat al S. Sánchez.  Per la seua banda el Partit Popular, coherent, inamovible, rearmant-se i sumant.

A la fi, la democràcia ens torna a donar l’oportunitat de triar, de deixar de banda sainets i governs impossibles i canvis d’opinió amb mires partidistes, ens dona l’oportunitat de triar un govern responsable i cohesionat que lidere el nostre país.

Hector Troyano és alcalde de Vilamarxant

Esta publicació està disponible en : Valencià