Demanen 248 anys de presó per a un entrenador de València per 36 abusos sexuals

"Era un joc entre amics, ens divertíem i ja està, només jugava perquè ens ho passàvem bé, en cap moment vaig pensar que fora il·legal", va dir l'acusat.

L’entrenador acusat de 36 delictes d’abús sexual a menors de 12 anys a qui l’Audiència de València està jutjant hui i demà i per a qui la Fiscalia demana 248 anys de presó ha declarat hui, com a únic argument en el seu defensa, que només es tractava d’un joc.

“Mai he pensat si més no a abusar d’ells, era un joc entre amics, ens divertíem i ja està, només jugava perquè ens ho passàvem bé, en cap moment vaig pensar que fora il·legal”, ha declarat a preguntes del seu advocat el reu, que està a la presó provisional des que es van formular acusacions contra ell, en 2018.

El judici ha començat este matí a la Ciutat de la Justícia de València i l’acusat només ha respost a les preguntes del seu advocat defensor, però la seua versió no concorda amb els fets que els joves que han prestat testimoniatge com a víctimes han relatat este matí durant la vista.

Segons els xics, l’acusat els va enganyar per a practicar amb ells tota mena d’actes sexuals. Eren els anomenats “reptes de Josevi”, com els anomenaven entre si els xics del poble, que es coneixien perquè practicaven futbol junts o acudien al mateix col·legi i que consideraven a José Vicente, l’acusat, com un amic més, a pesar que era major d’edat i ells comptaven uns dotze anys.

Els fets dels quals s’acusa el reu es refereixen als anys 2015 a 2018 quan, segons l’escrit de l’acusació pública, el processament aprofitava la seua condició d’entrenador i monitor de l’escola d’estiu per a guanyar-se la confiança dels xiquets i jugar amb ells al futbol en el poliesportiu, anar a menjar una hamburguesa o jugar a la vídeo-consola a la seua casa.

Segons l’escrit d’acusació de la fiscal, quan els xiquets ja li consideraven un més de la colla, l’acusat els proposava reptes i, aquells que els perderen, havien de realitzar tota mena d’actes de caràcter sexual. Estos reptes es realitzaven en les condícies d’un poliesportiu, en un polígon industrial o en una pista de motocròs.

Els pares de les víctimes no sospitaven de la relació del processament amb els seus fills pel fet que era una persona popular i d’una bona família del municipi en el qual van succeir els fets, diu també el Ministeri Fiscal, que manté que els menors acceptaven eixos reptes per a no quedar exclosos del grup, ja que si algun es negava, l’acusat apel·lava a la pressió grupal amb expressions com “cagao” o “merda”.

“Érem amics i mai els obligaria a res que no volgueren, si no haguérem volgut jugar, mai haguérem jugat. Mai vaig pensar que haguera fet gens dolent”, ha declarat l’acusat abans d’expressar que “si alguna vegada alguna persona s’ha sentit danyada, mai ha sigut la meua intenció fer mal a aqueixes persones”.

“Fa tres o quatre anys comencem a jugar als reptes”, ha declarat per la seua part un dels xics, les versions dels quals coincideixen. I després ha afegit, després de relatar totes les pràctiques sexuals que mantenien, que “ho va proposar José Vicente. Era un joc de futbol i qui perdia havia de fer eixos reptes, normalment no ens negàvem perquè ens deia que era un joc, no ens sentíem intimidats, érem molt joves i no sabíem el que significava”.

“Em vaig sentir malament, no m’agradava, no ho entenia, però jo era molt innocent i ens deia que era normal, que altres menors també jugaven”, ha declarat un altre xic, que en la data dels fets tenia 12 anys, igual que una altra de les víctimes, que ha explicat que en el moment dels reptes “mai hi havia ningú davant, només els menors i ell. Normalment succeïa en cap de setmana, a la vesprada o en vacances, i buscàvem llocs allunyats perquè ningú s’assabentara”.

ValenciàEspañol