Carrasco: “En el PP no tenim cap problema a dir Castelló de la Plana”

Begoña Carrasco té 38 anys i és la Presidenta de la Junta Local del PP de Castelló. Llicenciada en Dret per la Universitat Jaume I de Castelló. En excedència del seu lloc com a lletrada en l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte, compatibilitza la gestió del partit en la capital de la Plana amb la tasca de portaveu del grup municipal del seu ajuntament.

792
El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha advertit este dijous que les ONG que operen en el Mediterrani central per a rescatar a immigrants "no tocaran sòl italià".

P.- A 13 mesos de les eleccions com valores el moment que s’està vivint i com afecta la realitat política a Castelló? 

R.- Jo diria que les coses han canviat molt en estos últims anys i que vivim un moment d’inestabilitat, un moment convuls, tant sociològicament com políticament. Jo sóc optimista i sobretot lluitadora i treballadora amb la qual cosa crec que hem fet passos importants ací, des del PP en la ciutat de Castelló: la renovació, el congrés de l’any passat, l’executiva nova, amb una mitjana de quaranta anys, gent amb il·lusió, i amb moltes ganes de fer les coses bé i de treballar molt per la seua ciutat.

“la gent del tripartit van prometre el cel i no els han donat res més que falses promeses”

Afronte esta última etapa, amb molt treball, amb molta il·lusió i amb molta esperança, perquè crec que al final la gent en el carrer s’ha adonat, del que són la gent del tripartit els que van prometre el cel i no els han donat res més que falses promeses, i incompliments, no han fet res, el seu únic objectiu, el seu leitmotiv és tirar al PP del govern.

Quan u aposta pel govern de la seua ciutat ha de tenir un projecte de ciutat, un pla, i ells no tenen res, no tenen futur per a Castelló i jo crec que la gent, a banda de les polèmiques que ens han generat i han aconseguit confrontar a la societat de Castelló que és una societat tranquil·la, s’ha adonat del frau que suposa per a la nostra ciutat, és a dir la seua actitud en el govern.

P.- En el calendari que tenim d’ací a eleccions, quin és el principal repte del PP de Castelló? 

R.- El repte principal és recuperar la confiança de la gent, jo crec que la gent no confia en els polítics (siguen de la ideologia que siga) i que cal demostrar amb treball i els peus a terra, caminant per tota la ciutat, amb humilitat, senzillesa i honestedat que es pot confiar tant en els polítics, sobretot en els del PP, demostrant que som gent preparada, treballadora i que el que volem és el millor per a la nostra ciutat.
Crec que el que hem de recuperar és la confiança, que és una cosa que mai vam haver de perdre.

“En Castelló el número 1 de Ciutadans era una dona, i la va fer amb els cartells d’Albert Rivera”

P.- Setmana a setmana veiem en les enquestes que l’escenari nacional de Ciutadans prén cada vegada més rellevància. Penses que eixa té rellevància en el panorama local a peu de carrer a Castelló? 

R.- Jo crec que es viu de forma molt diferent, si són generals o locals, en les locals la gent vota més a les persones i jo no sé ara, però fa poc, tu li preguntes a la gent qui són els regidors de ciutadans i no ho saben.

De fet ací en campanya, el número 1 de Ciutadans, llavors era una dona, i la va fer amb els cartells d’Albert Rivera. Ells tiren de marca nacional i jo crec que les eleccions són diferents i llavors es viuen en prismes diferents i confie que així siguen les eleccions locals, que es valore el treball que s’està fent per part del grup popular i de la gent que estem treballant per la nostra terra. 

“L’única solució al problema de la Junta de Festes és que se respecte la seua autonomía”

P.- La veritat és que el tema Festes, sempre està d’actualitat, i sempre hi ha polémica. Penses que hi ha alguna solució? 

R.- La Junta de Festes s’ha anat desgastant per tots els xocs que té amb el Patronat.
La solució és respectar l’autonomia de la Junta de Festes, perquè hi ha un president, que ens agrade més o menys, ha sigut triat democràticament pels assemblearis. És a dir, per la gent del món de la festa en una assemblea i crec que l’error del govern ha sigut intervenir, voler dirigir i no respectar l’autonomia de la gent de festes, i ací han començat tots els problemes.

Jo no perquè no els va agradar l’elecció que va utilitzar l’assemblea del president de Junta de Festes i des del primer dia li van declarar la guerra. Li demanen la dimissió a ell i a part del seu equip, estem veient un serial en els mitjans de comunicació, crec que es contribueix a vendre una imatge de Castelló negativa, que no ens mereixem els castellonencs.

“Xavi del Senyor haurà de donar explicacions a la ciutadania de perquè va comprar una casa en la Marjaleria quan s’estava reclassificant”

P.- Penses que hi ha un abans i un després en el tema de la corrupció després del plenari on se va tractar? 

R.- El PP sempre ha estat en el punt de mira. Ja van obrir una en el 2010, quan estava encara Enric Nomdedéu, que va ser el president d’eixa Comissió, es va demostrar que mentre hi ha hagut govern del PP, ací no hi ha hagut corrupció, mai.

En el Ple de Corrupció comuniquem, que havíem posat una querella perquè pel que sembla en la campanya de les europees del 2014, es van pagar costos de la seua campanya electoral amb els seus enviaments de paperetes de Compromís amb els diners de tots els castellonencs i les enviaven amb franqueig de l’Ajuntament.

També vam denunciar el possible cas de corrupció urbanística del portaveu de Castelló en Moviment, que és la marca blanca de Podemos a Castelló, Xavi del Senyor, que mentre negociava un pla d’ordenació urbana amb suposada informació privilegiada, compra una casa de 2000 m2 en la Marjaleria, que ha sigut objecte de reclassificació durant este temps. Ho vam posar en coneixement de la fiscalia, però com menys, no és ètic i és molt lleig. I crec que també ha de donar explicacions a la ciutadania.

P.-Hi ha algun problema amb que el nom de la ciutat siga Castelló de la Plana? 

R.- No. Nosaltres no tenim cap problema, però el que defensem és la llibertat perquè cadascun utilitze el nom en castellà o valencià, segons s’expresse. Jo crec que el bilingüisme de la nostra ciutat ha de ser motiu d’orgull, que ací cadascun s’expresse amb normalitat.

P.- S‘està fent suficient per al turisme de Castelló? 

R.- S’hauria de fer més, de fet en tres anys solament hem vist l’Escala a Castelló, que cal donar-los l’enhorabona perquè crec que ha sigut un èxit i l’èxit és per a tots els castellonencs.

En tres anys només han apostat pel turisme de caravanes, nosaltres no ens neguem a açò, però regulades, perquè ara les tenim campant de forma il·legal per la nostra ciutat i tirant les seues aigües grises on li vénen bé. El que demanem és regulació en l’ordenança d’auto caravanes.

A petició nostra, van encarregar en el Consell Rector del Patronat de Turisme, el Pla Estratègic a la Universitat, tenim el pla estratègic, però no s’ha fet gens, ni s’ha desenvolupat. No s’han de dur a terme accions puntuals, sinó una acció continuada apostant forta pel turisme de la nostra ciutat.

P.- Penses que l’agermanament de Targoviste amb Castelló realment està repercutint en alguna cosa a la comunitat romanesa? 

R.- Com tot el que fan, solament fan les coses per a la foto i pel paripé, però no serveix absolutament per res, per desgràcia.