```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

P.Lima: “Cal acabar amb les divisions en Podem i demanar disculpes als votants”

Fins al dimecres 17, està obert el procés d'elecció a la coordinació de Podemos a la Comunitat Valenciana. El divendres 19 anunciaran si ha guanyat Pilar Lima, Naiara Davó o Fernando Navarro.

Pilar Lima és diputada autonòmica de Unides Podem en Les Corts Valencianes. En la passada legislatura va ser senadora i ara és candidata a liderar la formació en la Comunitat Valenciana, amb la seua campanya “Un Podem amb la teua i Cercles en Moviment”. A més, la primera parlamentària que va intervindre al Senat en llengua de signes.


Va nàixer a València en 1977 i es va diplomar en Treball Social per la Universitat de València. És Professora Especialista en Llengua de Signes i una reconeguda activista pels drets de les persones sordes així com del col·lectiu LGTBI i de les dones.

Podem, actualment, es trobe en ple procés d’elecció de la coordinadora o coordinador autonòmic de la Comunitat Valenciana. Un fet realment trascendent perquè la formació habitada és un eix fonamental en l’actual Pacte del Botánic.

Fins a aquest pròxim dimecres 17, està obert el procés de votació per a triar a un dels 3 aspirants, Pilar Lima, Naiara Davó i Fernando Navarro. El divendres 19 el partit anunciarà qui serà el representant elegit per a la Secretaria General Autonòmica.


En plena recta final del procés i amb la polèmica latent de contínues crisis internes dins del partit, Lima ens parla del seu projectes com a possible coordinadora autonòmica.


Què és el que t’ha mogut a presentar-se?

P.L.: Després de 6 anys d’activisme i moviment dins del partit, crec que ens ha faltat autocrítica i demanar disculpes a les bases. El projecte l’ha salvat la gent, posat nació com un projecte de transformació social i aposte perquè continue sent-ho. Hem estat en un Podem molt jerarquitzat, hem perdut aqueixa essència i hem de fomentar la capacitat de decisió de la militància. I per a això sóc ací”.


Sembla que els cercles ara estan en “stand by”, com pretens tornar a posar-los en marxa? Com generaràs la “cultura” militant?

P.L.: Hem de reconnectar-nos amb les bases , amb els cercles. La militància ha de formar part del nostre projecte. Volem una estructura comarcal, més pròxima, en la qual fluïsca més la comunicació entre els diferents nivells. És molt important la formació per a qualsevol militant també. Podem es guanya en el tu a tu i apoderant les bases. Record, quan vaig començar al Senat, em deien moltíssim dels cercles i això cal recuperar-ho. Cal eixir als carrers, vull despatxos ambulants que ens permeten escoltar a la gent i estar prop d’ells. Les polítiques reals es fan així.


Després de múltiples enfrontaments interns entre diferents alts càrrecs de Podemos, què ha de fer el partit per a recuperar la confiança dels seus votants?

P.L.: Volem que siguen també el projecte i recuperar el moviment en els cercles, perquè tinguen representació a nivell municipal. El municipalisme és la base i ha d’incloure aqueixos matisos de l’associacionisme. Podem no sols som els càrrecs institucionals.

La teua candidatura està coordinada per 2 dones més principalment, Lidia Montero  i Rosanna G. Miralles , és una manera de donar-li major visibilitat a la perspectiva feminista del partit?

P.L.: Crec que és el moment que una dona assumisca la responsabillidad. Estic encantada que m’acompanyen dones però també tinc el suport d’homes feministes. És un equip boníssim. Si m’hagueren deixat jo hauria presentat una llista de 200 o 300 homes i dones. Ací totes i tots sumem.

Què opines de Naiara i Fernando, els teus altres companys aspirants?

P.L: Independentment de qui guanye, en Podem anem totes i tots a l’una. No sobra ningú. Cal acabar ja amb les etapes de les divisions, per a això l’organització ha de construir-se amb persones i apostar per la pluralitat.


Si accedeixes a la Coordinació Autonòmica, hi haurà canvis significatius?

P.L.: El principal canvi ha de ser l’actitud. Serem un partit en moviment i valent. No dubtarem a revertir un hospital com el de Dénia perquè torne a ser públic, per exemple. El govern del Botánic ens necessita perquè siguem forts. No tindrem una posició de subalterns.


Què penses de la gestió de Ximo Puig davant la crisi del coronavirus?

P.L.: Estic satisfeta amb la gestió del Botánic. I encara sort que tenim un govern progressista. No obstant això, sé que les coses sempre es poden fer millor.

Però, apart hem aconseguit unes mesures impensables fa anys, com la Llei de Protecció de la Infància i avanços en serveis socials inclusius, encara que cal continuar ampliant aqueixes mesures i augmentant aqueixos nivells de protecció als col·lectius més vulnerables. Crec molt en aquest projecte,i, per descomptat, ens enfrontarem als “fons voltor”, perque l’accés a l’habitatge és un dret reconegut.


Davant la polèmica actual sobre les ajudes a la tauromàquia, el cercle de Podem Animalista està sent bastant crític. Quines mesures prendreu en matèria de protecció animal?

P.L.: Prompte tindrem llista la Llei de Protecció Animal, elaborada conjuntament amb Coordinadora Animalista de la Comunitat Valenciana. Som animalistes i portem aqueixa línia, i anem a poc a poc avançant. El maltractament animal no hauria de tindre cabuda en aquesta societat. L’important és aconseguir que no hagen subvencions per a la tauromàquia. Esperem poder aconseguir-ho en aquesta legislatura i també altres avanços en matèria de protecció del Medi Ambient i Animals.

Últimas noticias

Contenido relacionado