Xavier Jorge: “Volem potenciar la innovació al polígon per atraure empreses pioneres a Vilamarxant”

En Actualitat Valenciana ens desplacem fins a la localitat de Vilamarxant per a conéixer de prop qui serà el pròxim alcalde al 2021.

Xavier Jorge
Fotografia: Javier Zapata.

Xavier Jorge és el primer tinent d’alcalde i regidor de les àrees de Personal, Turisme, Noves Tecnologies, Innovació i Comunicació de l’Ajuntament de Vilamarxant. A més, és el vicepresident de la Mancomunitat Camp de Túria per als pròxims quatre anys, però sobretot és el pròxim Alcalde de Vilamarxant.

Ell, com a candidat de Ciudadanos, es qui va tindre la clau del nou govern a Vilamarxant: “pactar en PSOE o en el PP?” però definitivament el líder de la formació taronja al municipi va apostar per treballar en els populars i segons les seues paraules “no es penedeix”.

Xavier Jorge
Fotografia: Javier Zapata.

Entrevista a Xavier Jorge, tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Vilamarxant

P: Crida l’atenció el pacte que Vilamarxant té a l’Ajuntament, ja que ara teniu a l’alcaldia a Héctor Troyano però en el 2021 governaràs tu. En què consisteix eixe pacte?

R: En les últimes eleccions, el PP va traure 4 regidors, 4 el PSOE i nosaltres 3. Com que el partit més votat va ser el PSOE, en cas de no arribar a un pacte (majoría en 7 regidors), l’alcaldia seria pel PSOE. Donat que ells havien estan governant fins ara i no havien fet coses considerables per al poble, decidirem que aliar-nos en el PP era la millor opció. En quant al repartiment, ells ens proposaren començar els primers dos anys.

P: Com ha sigut la gestió conjunta fins ara?

R: El resultat de moment és molt positiu. Ens repartirem les regidories segons els perfils professionals i en base això ens dediquem i treballem als camps on som experts; perquè les decisions siguen les millors per a la ciutadania. No obstant això, treballem de forma conjunta reunint-mos cada setmana i col·laborant entre nosaltres.

Xavier Jorge

P: Governar en coalició era com esperàveu o vos ha costat més de el que creieu?

R: No, Què va! En absolut. L’equip del PP ha vingut renovat i en moltes ganes, en gent que té molta il·lusió, amb poca experiència com a regidors a l’igual que nosaltres: hem connectat de seguida.

P: Com decidiu les iniciatives donat que teniu ideologies diferents?

R: Encara que les nostres ideologies són diferents, per exemple, nosaltres solem buscar polítiques per a solucionar problemes, mentre que ells són més ideològics, confiem en la repartició de les regidories. És a dir, tant el número 1 com el 2 venim del món empresarial privat i acostumem a fer i executar les coses i per eixa banda, treballem bé, tanat coses conjuntament. Fem coses per al poble, però de manera conjunta.

“S’està escapant el talent i no volem ser una ciutat dormitori.”

XAVIER JORGE.

P: De cara al futur, que iniciatives en comú teniu pensades per a este any que acaba de començar?

R: La nostra dea principal és, des del meu camp, potenciar la comunicació per xarxes socials perquè la gent s’adone de les coses que en el poble s’estan fent. Quant a la innovació tenim un centre d’innovació molt potent que té fons i subvencions europees en el que tenim projectes de futur tant per a este any com per als següents.

Com que hem detectat que Vilamarxant és un poble circular -pel fet que els pobles grans tenen grans autovies al costat- les empreses estan venint ací. Per això volem especialitzar el polígon en la innovació, perquè vinguen ací eixes empreses.

P: Este punt està relacionat en la idea que defèn l’alcalde Troyano de convertir-se en una Smart City?

P: Sí, evidentment. Estem col·laborant en Avaesen per automatitzar molts processos comuns com recollir els fems, que l’autobús arribe a l’hora… I millorar els servicis que utilitza la gent, fer-les les coses més fàcils.

“Fou un encert el pacte i ara per ara, no el canviaria”.

XAVIER JORGE.

P: Com incentiveu l’ús dels cotxes elèctrics?

R: Demanarem dues coses: per un costat un cotxe elèctric que fora per a l’Ajuntament i poder així conscienciar i contaminar menys, però no ens el donaren. Per altra banda, demanarem carregadors de cotxes elèctrics i tenim dos, ben posicionats perquè quan esperes a carregar-lo pugues consumir i motivar l’economia local.

P: Quina estratègia fora de les empreses voleu dur perquè vinga la gent a Vilamaxant?

R: Nosaltres entenem que la millor forma de tindre gent a Vilamarxant és que la gent tinga el treball a Vilamarxant. Si millorem els servicis i aconseguim que el polígon siga de referència, aconseguirem que es creen més postos per a empleats. Ací tenim un problema que duem lluitant contra ell fa molts anys i és que hi ha una despoblació: els habitants que tenen el seu lloc de treball a València se’n van a València. Doncs, si aconseguim mantindre ací eixa incentivació, es quedaran ací. S’està escapant el talent, i no volem ser una ciutat dormitori.

P: Ara que han passat 8 mesos des que entrares al govern, canviaries alguna cosa?

No… La veritat és que laboralment, cadascú s’empra en el que es dedica a la seua tasca habitualment. Per fortuna, es tradueix en el fet que no ens superposem en res i així és molt fàcil treballar. En el personal ens duem molt bé, per tant, hem pogut negociar còmodament. Ens ajudem els uns i els altres, fou un encert el pacte i ara per ara, no el canviaria.

Xavier Jorge
Fotografia: Javier Zapata.

P: Per últim, les eleccions municipals es produïren en mig d’un any plagat per altres eleccions a nivell estatal. Després d’estos processos de números àmbits, és evident que Ciudadanos requereix canvis i necessita la celebració d’un congrés tant en l’àmbit nacional com comarcal. Penses que canviarà la realitat de Ciudadanos a nivell autonòmic o provincial?

Jo crec que al final Ciudadanos ha de pensar més en el municipalisme. Han d’escoltar i centrar-se més en les peculiaritats de cada poble, perquè no és el mateix fer campanya a València que a Vilamarxant i això l’han de valorar, escoltant al poble. Vilamarxant és el poble amb l’alcaldia en més habitants de la província de València, aleshores, és un tema que cal valorar i tindre en compte a l’hora de prendre decisions municipals -més des dels pobles que de forma nacional-. Pel que fa al partit a escala estatal, crec que no hi ha dubtes que el lideratge és exclusivament i fortament per a Inés Arrimadas.

: Valencià