M. José Salvador: “Hem treballat de valent per situar les persones al centre de les decisions”

És Consellera d'infraestructures, Obres Públiques i Vertebració del territori, i no ho oblida tot i estar en campanya però també és la 2 en les llistes socialistes a les Corts per Castelló, darrere de Ximo Puig

Mesurada i amb la lliçó ben apresa quan explica actuacions en infraestructures, xifres d’inversió o projectes pendents per vertebrar el territori, a Maria José Salvador, se li segueix omplint la boca d’orgull i se li accelera la dialèctica quan parle de la seua terra. Convençuda amb fermesa i rotunditat del projecte polític que representa, reconeix obertament que “reptes i dificultats” se li han presentat per igual al seu treball com a Consellera. Ara, es presenta de número 2 a les Corts, pel PSPV a Castelló, just darrere de Ximo Puig, actual President de la Generalitat, però no per això deixa de portar la motxilla del seu càrrec al darrere, allà on va.

-Sra. Salvador, estem a la recta final de la campanya i resulta curiós com, al marge del partit què parle sempre apareixen les infraestructures com un tema pendent i una necessitat. Des de la seua triple perspectiva de Consellera de l’àrea, número 2 en les llistes autonòmiques per Castelló i a més, nascuda a esta província… Com ho gestiona? “Les infraestructures són necessàries perquè milloren la qualitat de vida de les persones. Hem fet 383 actuacions repartides per tot el territori i que eren molt urgents. Cal millorar la connectivitat de les persones i els municipis. També hem fet altres actuacions grans, com era la Ronda sud-oest que ja està adjudicada l’obra, tan important per molts sectors econòmics de la província. O el mapa de transport que, ahí vull dir, ja estan aprovades les 8 actuacions en la província de Castelló i on tots els municipis estan tots inclosos. Preveem també transport a la carta, a demanda, perquè cap persona si cap poble es quede fora de la xarxa de transport interurbà, connexions amb les capitals de comarca per accedir als serveis d’educació o de sanitat, i també connexió amb l’aeroport o comunicacions en la zona nord entre moltes altres coses que ens queden pendents”.

PublicitatAVL

-Durant esta legislatura d’acord entre partits a l’àmbit autonòmic, ara sembla, si sentim els discursos dels seus companys de govern, que sempre hi havia qui tirava i qui cedia o qui ara es vol atribuir el mèrit. Vosté, des de la seua postura, com ho ha viscut? – “...Bé, jo el que he de dir és que este govern de pacte ha sigut un govern que li ha donat honradesa i estabilitat a les institucions. Que hem treballat de valent per situar al centre de les nostres decisions a les persones, per superar la situació de col·lapse en termes econòmics i reputacionals en què es trobava la Institució després de dues dècades de malbaratament del Partit Popular...nosaltres hem fet moltes coses però ens en queden moltes per fer, per això demanarem la confiança dels ciutadans este diumenge, i nosaltres hem vingut a treballar…i en altres coses no pense entrar” -conclou prudent i serena-

-El president de la Generalitat, quan va fer publiques les llistes va evidenciar , de nou, la confiança que li té dipositada. Això, comporta “treball extra” per les expectatives que puga generar? “Bé, per a mi és un honor i va ser un honor quan el president de la Generalitat, Ximo Puig, em va cridar per a dir-me que volia que fora Consellera d’infraestructures, Obres Públiques i Vertebració del territori, per mi va ser una gran responsabilitat, no exempta de dificultats” -matisa amb un mig somriure- “… plena de reptes, tan complex com apassionant…i és un orgull, tant ell com jo, ell és de Morella, jo sóc de la Vall, els dos anem en la llista per Castelló perquè estimem el nostre territori.…i per tant per a mi és un honor i no deixarem de lluitar per cada vot, perquè confiem en el projecte socialista. Formar part d’una llista del PSPV-PSOE, independentment del lloc en què vages, per mi és un honor”.

-Parlem en femení. Amparo Marco, María José Salvador, Tania Baños….i així podríem seguir, alcaldesses socialistes reivindicatives i que no paren quan es tracta de demanar millores en infraestructures pels seus municipis…. Com es pot prioritza? Ens consta que hi ha un gran equip al darrere però també hi ha 135 municipis que a l’hora de votar el diumenge probablement decideixen en funció de si s’ha arreglat o s’ha fet o no la carretera del seu poble….“Jo el primer que vull dir és que en este parit tenim dones valentes, dones progressistes, dones feministes, que han fet el pas, afortunadament per voler liderar el projecte polític socialista a les seues ciutats. Sincerament sí que hem treballat en elles però el que vull destacar és que no hem mirat el color polític de cap municipi sinó quines eren les seues necessitats en infraestructures, sobretot prioritzant la seguretat viària i aquí és on hem pres les nostres decisions i no només en obres públiques sinó també en habitatge. Hem reformat molts habitatges del parc públic de municipis de la província o hi havia necessitat...el cas de la Vall, Borriana, Castelló ciutat, al grup San Lorenzo, per exemple. Per tant hem actuat on era necessari establint una col·laboració amb els alcaldes i alcaldesses que al cap i a la fi han sigut triats pels seus veïns”.

-Si vostés governen a la Generalitat, i coincideix el color amb els resultats estatals, en quina mesura creu que Pedro Sánchez recordarà Castelló després d’haver obert campanya en estes terres? “Jo crec que el President Sánchez ha situat i ha prioritzat a la província de Castelló no només obrin campanya que ja és un fet sense precedents, sinó que a més, vull recordar va posar en funcionament el servei de Rodalies Castelló-Vinaròs, ha fet possible el servei de bonificacions de l’AP7 fins a Torreblanca…i és que no només abordarà eixe pla d’infraestructures per a tota la Comunitat sinó que en eixos pressupostos, que no van aprovar-se, ja es contemplava eixe 9,6% pel nostre territori, i per tant estem segurs que així serà quan el 29 d’abril esperem que continue sent president del govern d’Espanya

-Per acabar: saben el que sap ara, tornaria a acceptar de nou esta Conselleria? “Per descomptat” -respon ràpida i contundent- “i saben el que sé ara tornaria a acceptar-la perquè hem fet possible, per a mi, una cosa que era pagar el deute d’habitatge a milers de famílies que el Partit Popular els havia deixat en l’estacada, i perquè hem sigut el primer govern que ha aprovat la Llei de la Funció Social de l’habitatge que, per a mi, és fonamental!”.

Esta publicació està disponible en : Valencià