L’Ajuntament de Vila-real i la Generalitat coordinen la creació de l’EOI del municipi

L'Ajuntament col·laborarà amb la Conselleria d'Educació en la promoció de l'oferta d'idiomes i treballa en dues ubicacions per a ampliar les classes també al matí.

802

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d’Educació, Eduardo Pérez, s’han reunit aquest matí amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Ruben Trenzano, per a coordinar la creació, a partir del curs que ve, de la nova Escola Oficial d’Idiomes de Vila-real.

“El pròxim setembre, després d’anys de reivindicacions, l’EOI serà una realitat, amb equip directiu, aules, professors i oferta d’idiomes pròpia”, valora Benlloch, qui agraeix al conseller d’Educació, Vicent Marzà, i al Govern del Botànic que hagen atés la demanda de la ciutat.

“Fa ja dècades que Vila-real ve reclamant la necessitat de comptar amb una EOI pròpia, que garantisca i millore l’ensenyament d’idiomes a la nostra ciutat i a tota la nostra zona d’influència; un recurs fonamental hui dia per a la formació, el desenvolupament personal i també per a la incorporació al mercat laboral”, assenyala l’alcalde.

La nova EOI de Vila-real començarà a materialitzar-se aviat, una vegada es publiquen els decrets de creació de l’escola, per la qual cosa el pròxim mes de juny s’obrirà ja el termini de matrícula del primer curs amb dotació pròpia d’idiomes a la ciutat.

“L’Ajuntament de Vila-real, com hem fet sempre i ara amb major motiu, col·laborarem en tot allò que siga necessari per a la gestió de les matrícules i la promoció de la cartera d’idiomes del nou centre”, assenyala el primer edil, qui avança la voluntat del consistori d’obrir l’oferta formativa de l’EOI de Vila-real també al matí.

Per a açò, la Regidoria d’Educació treballarà amb la Generalitat en diverses possibilitats d’ubicació de les aules. Una d’elles és mantenir les classes a l’IES Francesc Tàrrega, que alberga en l’actualitat l’aulari local de l’EOI de Castelló, incorporant també un espai municipal en la Biblioteca municipal del carrer de Solades per acollir les classes matutines.

L’altra opció que es baralla passa per situar les aules de l’EOI a l’IES Broch i Llop en l’horari de vesprada i complementar-les amb un altre espai municipal a la BUC per a l’oferta del matí. “Volem que l’EOI tinga una oferta completa, que facilite l’accés a la formació en idiomes dels veïns de Vila-real i la nostra àrea d’influència, aprofitant al màxim els recursos que tenim disponibles. Per açò, estem barallant diverses opcions d’ubicació que permeten ampliar els horaris i un fàcil accés a les instal·lacions, per a la qual cosa anem a treballar també en la millora del servei de transport”, conclou Benlloch.