CSIF demana informació sobre les EPIs després dels contagis entre sanitaris de Vinaròs

El sindicat es refereix a la coincidència entre els positius i les queixes del personal per una remesa de bates d'ínfima qualitat.

El sindicat CSIF ha presentat un escrit de sol·licitud d’informació, dirigit a la gerència del Departament de Salut de Vinaròs, referent a l’adquisició i repartiment d’una partida de bates impermeables que segons el parer del personal “es trencaven soles i el certificat d’homologació no és intel·ligible perquè el marcat està en xinés”.

CSIF explica que la petició d’estudi arriba després de la confirmació de diversos positius per COVID-19 que coincideixen en espai i temps amb les queixes rebudes pel sindicat per part de sanitaris de l’Hospital de Vinaròs que feien al·lusió a un repartiment recent d’equips de protecció individual de dubtosa qualitat. Davant la incertesa generada sobre la procedència i homologació d’estos equips, CSIF assegura que la mateixa direcció d’Infermeria va optar per retirar-les la setmana passada, si bé, estan començant a multiplicar-se els casos de contagis entre personal sanitari i el sindicat estima necessària una investigació.

La Central Sindical afirma que l’objectiu és tranquil·litzar al personal de la planta COVID i corroborar que el material amb què se’ls dota per a fer front a la pandèmia està homologat contra el risc biològic “i que no es repetisquen els errors de l’inici de la crisi sanitària, quan el subministrament de material defectuós o la falta del mateix va derivar en moltes baixes entre el personal i va portar a CSIF a denunciar a Sanitat per esta desprotecció dels treballadors”.

En data de hui, s’esperen els resultats de la prova PCR de diversos sanitaris i ja se sumisquen en la planta d’aïllament els positius de 5 metges, 2 infermeres i un auxiliar.

CatalanSpanish