Ernest Blanch: Cal demanar voluntarietat a tots els sectors del PSPV per a treballar durant la legislatura

Ernest Blanch viu unes setmanes molt intenses, però malgrat les pressions de l'agenda no deixa de moure's per a estar a prop dels ciutadans per als qui treballa, estiga en la Conselleria en València o en la seu del PSPV en Castelló no deixa de ser un morellà exemplar i actiu.

561

.

Serà possible arribar a un acord d’integració en el congrés d’Almenara?

Cal tindre en compte els models d’integració de Pedro Sánchez i Ximo Puig, sobre eixes referències hauríem de basar eixa integració. Amb la majoria que s’ha obtingut en esta elecció primària amb més de 20 punts de diferència no caldria fer-la. Ara el secretari general és escollit pels militants i és ho és del 100% dels militants. Malgrat això la porta a la integració de Grau i Benlloch està oberta, només falta voluntarietat a la resta dels sectors a l’hora de treballar.

Com es dibuixa el futur del PSPV en la Diputació de Castelló ara?

El futur estava dibuixat en 2015 fins a 2019, ha sigut la voluntarietat del portaveu la que ha generat un canvi. S’ha de continuar la tasca de treballar pels municipis i treballar i sobretot mostrar una forma de treballar alternativa a la que actualment fa el PP en la Diputació de Castelló, que és un organisme caduc, fosc i poc proper a la ciutadania. Esperem poder en eixe temps mostrar que el nostre model és un altre i promoure un canvi de govern.

Quines són les necessitats més urgents del PSPV de Castelló?

El problema més gran del partit és la llargària dels processos orgànics, s’ha de decidir qui és el secretari general a Madrid, València, Castelló i comarques per a poder treballar per a fer el que la ciutadania requereix. A partir del congrés d’Almenara no perdrem més temps per a posar en marxa els congressos locals, ja que la ciutadania està esperant polítiques i realitats que vinguen de la mà de la millor opció que és l’esquerra socialista.

Ens posarem mans a l’obra amb les llistes electorals i garantir continuem sent els líders municipals en les nostres comarques, a més de tractar en la compatibilitat dels discursos de Sánchez i Puig per a saber com conjugar-ho amb el socialisme valencià i adaptar-ho a les necessitats del nostre territori, ja que som la germana pobra del País Valencià, una realitat que confirmen el maltractament del PP de la Diputació i del govern central.

El finançament passa per tant a primera línia de les reivindicacions?

Si, de fet si parlem els socialistes, parlem d’un problema de finançament i també hem de parlar d’un problema de vertebració. Ximo Puig ha de demostrar a la ciutadania que som una comunitat infrafinançada: per una banda pel malbaratament de l’anterior govern i d’altra pel model segons el qual es distribueixen els recursos. Mentre Rajoy i Montoro no canvien la forma d’articular el territori no deixarem de reivindicar-ho, governe qui governe.

Com a morellà viu en la seua pell el problema de vertebració costa-interior

L’escletxa entre costa i interior es nota amb grans contrastos. Això ha de ser objecte de polítiques i d’acció que facen que qualsevol ciutadà siga de Morella o de la Plana no tinguen diferències de serveis que necessiten. I no es tracta d’un principi d’igualtat on tot el món tinga el mateix, sinó un principi on tot el món tinga el que necessita.

Les eleccions catalanes acabaran afectant el votant valencià en 2019?

La mala vertebració territorial i econòmica espanyola tindran una causa i un efecte que mourà el vot en les pròximes eleccions. El problema català té un efecte més ample i transversal: Si en els últims sis anys haguera sigut un president socialista, el problema català no tindria les dimensions que té alenant un nacionalisme independentista que no va a cap lloc, ni un nacionalisme espanyolista ranci que només li tira gasolina al foc.

Crec que Rajoy s’ha tirat “a la bartola”, s’ha fumat un puro i s’ha pres una copa de conyac mentre espera que passe el que passe en Catalunya. I no és acceptable que només es parle de mesures policials i judicials. Amb un president socialista s’haguera parlat i s’haguera fet política per tal que no estem com estem avui dia.

En València és el cap de gabinet de la Conselleria d’obres públiques, en Castelló és el secretari general del PSPV, i en Morella?

Sóc un morellà que m’agrada gaudir del meu poble quan puc, també m’agrada tocar la trompeta perquè sóc de la banda. Feliç de conviure amb els meus companys i la resta de ciutadans. Ara busque, després de dedicar la meua vida política a Morella, un moment de passar-ho bé amb família i amics i fer tertúlia política relaxada. Si fora puc ser un bon ambaixador de Morella per a mi millor

Morella té molts ambaixadors en este moment?

Té molts ambaixadors en la vida política, però també en la vida cultural i social. Al cap i a la fi tots els morellans fem un bon treball i pareix un poble més gran del que la gent pensa.