Errando Vilar conclou la primera obra d’Edificant a Almassora

Una empresa local instal·la el nou sostre de colors en l’entrada i altres millores.

Publicitat

El programa Edificant ha conclòs les obres del col·legi Errando Vilar d’Almassora, les primeres de la localitat incloses en el pla de la Generalitat Valenciana. Els treballs, valorats en 48.287,48 euros, han consistit en la incorporació d’una zona ensostrada a l’entrada de l’edifici pel carrer Constitució, la creació d’un nou espai d’emmagatzematge al costat de l’aparcament, l’obertura de l’hort escolar en la part posterior, la substitució de portes i la reestructuració del pati de Primària.

Tal com indica la memòria del projecte executat per l’empresa local Construcciones Soriano, l’Ajuntament ha fet els treballs propis de manteniment de l’edifici després de l’última reforma de 2005 però “per la variació en la mena d’activitats realitzades i per l’ús que s’ha donat a les instal·lacions, es requereix la realització d’actuacions de major entitat” com les indicades.

PublicitatRovira  

Entre les principals peticions de la comunitat educativa figurava el porxo per la falta d’alguna mena de cobriment. En cas de pluja, l’alumnat havia d’entrar banyant-se o amb paraigües oberts que dificulten l’entrada o eixida des de les instal·lacions. La nova pèrgola, realitzada amb estructura metàl·lica i coberta de tauler de colors, soluciona aquesta problemàtica arrossegava el col·legi des de la seua construcció.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Educació, Raquel Barberà, han visitat el centre per a conéixer el resultat dels treballs executats per l’empresa local. A més d’ensostrar l’entrada a l’edifici principal, les obres sufragades pel programa Edificant de la Conselleria d’Educació també inclouen altres millores com el nou magatzem exterior on la comunitat educativa ja guarda mobiliari sense necessitat d’entorpir aules ni corredors en l’interior del bloc.

D’altra banda, els treballs han remodelació del pati de Primària per a cedir espai a zones enjardinades després de la inclusió de dues pistes de ‘one wall’ contigües a la paret del nou Trinquet Municipal Antoniet d’Almassora. L’alumnat ja pot practicar pilota valenciana a l’aire lliure al pati del col·legi. A més, els treballs han incorporat la substitució de les portes d’accés i la de la cuina, així com un nou itinerari a l’hort escolar.

En un altre ordre de coses, l’edil d’Educació i la seua homòloga de Territori, Carmina Martinavarro, s’han reunit esta setmana amb el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, a València per a fer un balanç de l’estat de les obres d’Edificant a Almassora i programar el calendari de les pròximes actuacions.

PublicitatJuega Limpio Orihuela