6.3 C
Valencia

Es prohibeix entrar i eixir de Lleida i altres 7 municipis des de mitjanit

Esta decisió implica el cercament del Baix Segre però no tota la comarca del Segrià

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Procicar de la Generalitat ha aprovat una resolució que, pel rebrot de coronavirus a la comarca del Segrià (Lleida), des de les 0 hores d’este dilluns queda prohibida tota eixida i entrada a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, La Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Suchs i Raimat.

Així ho han anunciat en roda de premsa en la Delegació del Govern a Lleida els consellers de Salut i d’Interior de la Generalitat, Alba Vergés i Miquel Buch, al costat de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el president de la Diputació, Joan Talarn, i el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot.

EVITAR EL CONFINAMENT TOTAL

Vergés ha dit que en estos municipis hi ha un creixement “molt pronunciat” del coronavirus, per la qual cosa cal aplicar esta mesura i intentar evitar així el confinament total

La decisió exceptua els serveis essencials; no afecta el transport de mercaderies; ni a autovies ni autopistes per a vehicles amb mobilitat amb origen i destinació fora del Segrià; les botigues poden continuar obertes; i tot ocupant dels ‘casals’ d’estiu del Segrià ha de tindre residència a la comarca.

- Publicitat -

Quant a la resta de municipis del Segrià –comarca que segueix confinada perimetralment–, es manté la decisió anterior de perimetrar tota la comarca, i ara es restringeix més la situació dels municipis afectats per la nova resolució.

COL·LABORACIÓ D’ADMINISTRACIONS

Alba Vergés ha destacat la col·laboració entre les administracions catalanes implicades en la decisió i el fet que així es reflectisca en la roda de premsa, amb la presència dels seus màxims responsables: tots ells han coincidit a constatar la dificultat de la situació però també la necessitat de la decisió.

- Publicitat -

David Masot ha destacat que haver confinat tota la comarca del Segrià haguera sigut un problema econòmic major, mentre que “perimetrar el Baix Segre permetrà una resposta més quirúrgica a la situació”.

PUEYO URGEIX A UN PLA DE XOC

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha dit que fa falta lluitar per a conservar l’autoestima dels lleidatans, ha afegit que ha parlat este diumenge amb el president i el vicepresident de la Generalitat, Quim Torra i Pere Aragonès, i ha demanat “més proves i més garbellats” de coronavirus.

També ha demanat a Torra i Aragonès un pla de xoc, sobretot per als sectors “que més han patit i sofriran encara”, entre els quals ha destacat l’hostaleria i el comerç (més encara el petit i mitjà), i que es concrete la setmana vinent en ajudes directes que es puguen rebre durant agost.

TREBALL POLICIAL

Pueyo ordenarà este mateix diumenge a la Policia Local de Lleida que amplie al màxim les seues patrulles perquè es complisquen les restriccions i normes decidides –sancions incloses–, la qual cosa s’afegirà al treball dels Mossos d’Esquadra.

Els Mossos canviaran les seues estratègies: combinar controls fixos policials amb controls dinàmics i també amb més patrullatge en els municipis afectats –sobretot, perquè no tots tenen Policia Local i ha de vetlar-se perquè s’usen les màscares en tot moment–.

LLEIDA VERSUS L’HOSPITALET

En preguntar-se a Vergés per què no es prenen les mateixes mesures davant el rebrot a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Vergés ha respost que hi ha una situació especialment complexa a Lleida i per això s’actua a Lleida, encara que s’actuarà allà on faça falta “on la situació epidemiològica el requerisca”.

Sobre la campanya de recollida de la fruita a Lleida i si s’ha tardat a aplicar mesures preventives, ha contestat que és conscient que la recollida implica un augment important de població, i que fins i tot es va arribar a plantejar si la campanya es podria fer, però ha considerat que les mesures preses fins al moment “han servit”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,567FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià