domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

ES REOBRI LA SEU DE LA DUANA DEL PORT DE CASTELLÓ

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha avançat que l’Agència Tributària ja disposa del projecte de rehabilitació i reforma de l’immoble de la seu de Duanes en el Port de Castelló. S’inicia, així, el compte enrere de la reforma de l’edifici de la Duana del Port de Castelló amb vista a la reobertura del servei l’any 2019. El projecte comptarà amb una inversió de 359.897,77 euros (IVA inclòs) i la durada estimada és de sis mesos, a partir de l’obtenció de la llicència d’obres i la seua posterior contractació.

“Es tracta d’una actuació que permetrà que el servei torne a prestar-se on es demanda, és a dir, en les mateixes instal·lacions portuàries. El Govern d’Espanya és sensible a les peticions de la comunitat portuària, perquè entén que es tracta d’una demanda justa. D’aquesta manera, es podran agilitar els tràmits duaners, al mateix temps que es valora i a la disposició de tots els ciutadans un edifici emblemàtic que ara roman tancat i sense ús”, ha afirmat Moragues.

Els treballs que va a escometre l’Agència Tributària a Castelló estan orientats a tres objectius: el reforç de l’estructura de l’immoble, la substitució de la coberta i impermeabilització de les terrasses; i la implantació de les oficines d’atenció al públic de la Duana en la planta baixa.

“El projecte contempla recuperar la planta baixa per a l’ús administratiu. Es projecten un total de 18 llocs de treball, amb zona d’atenció al públic i despatxos relacionats amb la gestió administrativa”, ha explicat el delegat.

El projecte de rehabilitació compta amb noves condícies privades i una condícia pública adaptada a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i l’habilitació d’una rampa en la porta principal d’accés. En el vestíbul se situarà el personal de seguretat, configurant-se com un espai a doble altura, entre la planta baixa i la primera planta. Així mateix, per motius d’evacuació en cas d’incendi, s’habilita un segon accés i eixida per la façana posterior, a través del pati en la façana posterior oest. De moment, i atés que les necessitats del servei queden cobertes amb l’ocupació de l’espai de la planta baixa, es mantindran tancades al públic la primera i segona planta de l’immoble, que albergaran els sistemes de comunicacions i de climatització.

“El Govern d’Espanya retornarà així als castellonencs un edifici que va ser construït a la fi dels anys quaranta del passat segle i que va haver de ser tancat l’abril de 2012 com a conseqüència d’un informe tècnic que aconsellava aquest tancament per motius de seguretat”, recorda el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues.

Des d’aquell moment, tots els serveis de la Dependència de Duanes i Impostos Especials es van passar a prestar a l’edifici de la Delegació de l’Agència Tributària en el Passeig Ribalta de Castelló; i en el port, en col·laboració amb l’Autoritat Portuària, es va crear un Lloc d’Inspecció Fronterera (PIF) per atendre les necessitats de presència física en PortCastelló.

Moragues ha explicat que “a pesar que tots els serveis i gestions han pogut ser atesos sense cap incidència, l’Executiu considera que, per la importància actual i projecció de futur que té el Port de Castelló, és important acostar aquests serveis als usuaris, prestant-los en el mateix recinte”.

“Estem davant un dels recintes que està experimentant un major creixement de la seua activitat marítima, sent un gran motor de l’economia de la província de Castelló i de la Comunitat Valenciana, i tot apunta al fet que va a seguir augmentant el seu tràfic amb la futura entrada en funcionament del Corredor Mediterrani, la inversió en la construcció de l’estació intermodal i la millora dels accessos. D’aquí el pas que s’ha adoptat, i que en les pròximes setmanes es concretarà en les obres per valor de més de 350.000 euros per recuperar la seu de les Duanes de PortCastelló”.

Últimas noticias

Contenido relacionado