4:23 pm - Wednesday, 8 July 2020

Es reparteixen fullets amb consells pràctics per a l’ús responsable de la pólvora

- Publicidad -Reciplasa
Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL
  • L’objectiu principal és informar els ciutadans a l’hora d’adquirir i utilitzar productes pirotècnics, a més de facilitar consells per al seu ús responsable i així intentar minimitzar els possibles accidents.
  • El 95,27% de les comissions falleres han sol·licitat telemàticament les autoritzacions per al tret de mascletaes i castells, una mesura que es va engegar l’any passat.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, i el general de la VI Zona de la Guàrdia Civil, José Hermida, han participat aquest matí en la campanya de repartiment de fullets per les comissions falleres per a l’ús responsable del material pirotècnic durant les festes falleres. Han acudit al costat dels responsables d’Intervenció d’Armes a la falla del Pilar per explicar la campanya iniciada la setmana passada.

En el fullet que la Guàrdia Civil està repartint per les comissions falleres i establiments s’informa d’una sèrie de normatives i consells per a la compra i ús de material pirotècnic. Els tríptics estan tant en castellà com en valencià i en anglés.
L’objectiu principal és informar els ciutadans a l’hora d’adquirir i utilitzar productes pirotècnics, a més de facilitar consells per al seu ús responsable i així intentar minimitzar els possibles accidents.

Entre els consells de seguretat difosos per la Guàrdia Civil es troben els següents:
-Comprove que l’etiquetatge porte el marcat CE. i que incloga la classe, categoria, edat mínima d’ús i instruccions.
-Llija i respecte les instruccions d’ús i les distàncies de seguretat.
-Mantinga’ls en l’envàs fins al seu ús; no els porte en unitats soltes a la mà, roba o borses, poden prendre’s per calor, fricció o colp.
-No fume prop de productes pirotècnics.
-No intente encendre articles pirotècnics que semblen danyats, si un producte pirotècnic no fa explotar, no ha de tocar-ho ni recollir-ho.
-En utilitzar-los en la via pública no els dirigisca contra persones ni animals.
-No els encenga dins de recipients metàl·lics, de vidre, cartó, plàstic o paper, poden produir metralla i causar un incendi.
-Els xiquets han d’utilitzar articles pirotècnics autoritzats per a la seua edat i sempre baix la supervisió d’un adult.
-Vigile que no hi haja al voltant líquids inflamables.
-No els encenga aguantant-los amb les mans, col·loque’ls en el sòl, lluny de la cara i les mans per evitar cremades.
-No utilitze articles pirotècnics baix els efectes de begudes alcohòliques o substàncies estupefaents.
-En cas de cremades, rente la superfície afectada amb aigua freda i no aplique cap tipus de pomada o un altre producte, i acudisca a un Centre de Salut.

Permisos telemàtics

D’altra banda, des de l’any passat, des de la Delegació del Govern, s’ha engegat la possibilitat a les comissions falleres de presentar telemàticament les peticions d’autoritzacions per al tret de mascletaes i castells de focs artificials. D’aquesta manera, s’eviten als fallers haver d’acudir fins a la subdelegació a realitzar els tràmits i ho poden fer des de la mateixa falla a través d’internet.

El 95,2% de les comissions falleres han realitzat la petició de manera telemàtica, ja que s’han tramitat un total de 571 sol·licituds, d’elles 544 de manera telemàtica i només 27 de manera presencial. L’any passat, el primer any, el 62,2% de les comissions falleres van utilitzar aquesta via. Es van presentar 672 sol·licituds i d’elles 254 de manera presencial mentre que 418 es van realitzar telemàticament. Així el 62% de les comissions falleres van utilitzar el sistema telemàtic per demanar permisos per a espectacles pirotècnics.

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha explicat que des de l’administració estem per reduir els tràmits burocràtics i acostar l’administració al ciutadà “ens consta que ha estat molt bé valorat per les comissions falleres aquesta nova possibilitat telemàtica que els evita esperes i desplaçaments”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

L’ajuntament anima el CD Castellón en la lluita per l’ascens

El regidor Omar Baina i la regidora Pilar Escuder han rebut una representació de l'equip per a transmetre el seu suport davant el partit a què s'enfrontaran en la Rosaleda el pròxim 18 de juliol

L’equip de govern presenta el ‘nou’ pressupost 2020 “que traurà Castelló de la crisi covid”

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que no és el pressupost que els haguera agradat "però sí el que necessitat la ciutat" i que entre altres coses té un marcat caràcter social.

L’OMS reconeix que el coronavirus podria transmetre per l’aire en llocs tancats

L'OMS reconeix que la Covid-19 podria transmetre per l'aire en llocs tancats, abarrotats i amb poca ventilació.

Emprenedors més joves i amb cicles formatius de formació professional a Alcoi

El programa Àgora Emprenedors, per a aquells que volen posar en marxa un negoci, ha atés a 32 persones en el primer semestre.

CSIF urgeix a Sanitat a proporcionar reforços sanitaris a Castelló

El sindicat condemna les últimes agressions verbals i lamenta que es puga estigmatitzar a tota una ciutat per un incident puntual.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià