jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

[:es]Los hosteleros de toda la Comunitat se unen para rechazar la “limosna” del Pla Resisteix[:ca]Els hostalers de tota la Comunitat s’uneixen per a rebutjar l'”almoina” del Pla Resisteix[:]

Esta mañana se han manifestado, guardando las medidas de seguridad, frente al Palau de la Generalitat para denunciar que las ayudas del Consell no cubren ni el 2% de las pérdidas que arrastran o los gastos a los que tienen que hacer frente las pymes

[:es]Empresarios y trabajadores de bares, restaurantes, cafeterías y locales de ocio de diferentes ciudades y municipios de las provincias de Alicante, Castellón y Valencia se han dado cita, en la Plaza Manises y alrededores, para denunciar la afrenta del Consell contra las empresas del sector con un plan de ayudas “aberrante” y que deja en la estacada a las miles de familias de la Comunitat Valenciana.

Con consignas de “No queremos limosnas. El plan Resiste es un insulto para el Ocio y la Hostelería” y “Así no hay quien resista”, han amontonado monedas de céntimos ante las puertas del Palau de la Generalitat para mostrar su rechazo al plan de choque anunciado por el Consell que, aseguran, es “calderilla”.

En este sentido, Lalo Díez, presidente de la Coordinadora Empresarial de Ocio y Hostelería de la Comunidad Valenciana, y organizadora del acto, ha lamentado que desde las administraciones miren para otro lado ante la catastrófica magnitud económica que viven las más de 30.000 empresas del sector.

manifestacion cierre de hosteleria

Más concretamente, ha recordado que los establecimientos arrastran una media de pérdidas de 116.000 euros, a consecuencia de las restricciones y freno de su actividad, desde que empezó la pandemia, y los numerosos pagos a los que continúan haciendo frente, según el último barómetro realizado por la Coordinadora.

Sin embargo, ha subrayado que la solución que se pone sobre la mesa “es una compensación de inyección directa de 2.000 euros por empresa y 200 euros por trabajador en un pago único, que traducido a todos los meses que llevamos acumulando deudas, desde marzo de 2019, equivale a 5,3 euros al día por pyme y 0,5 euros al día por cada trabajador. Lo dicho: calderilla y una burla”.

Además, ha señalado que siguen sin conocerse formalmente las ayudas del paquete de medidas anunciado y aprobado que generan incertidumbre entre los empresarios y dilatan en el tiempo que sean de aplicación inmediata y puedan beneficiarse todas las pymes. “Por eso, si hoy hemos vuelto a salir a la calle, es porque, insistimos, el plan del Consell arroja más sombras que luces. En este sentido, le recordamos al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que con fotos y titulares de prensa no se pagan las nóminas ni se saca a flote un negocio”, ha reseñado.

A la vez, Díez ha vuelto a hacer hincapié en que este mes “hemos tenido que pagar el IVA, la cuota de autónomo, las cotizaciones a la Seguridad Social de los trabajadores y el pago a cuenta del IRPF del último trimestre de 2020; mientras la asignación, con todas las medidas articuladas anunciadas a bombo y platillo, no llega ni a cubrir el 2% de los gastos que tenemos que seguir pagando con serias dificultades”.

Ante esta situación, y un cierre que “somos conscientes que puede alargarse, exigimos justicia económica y reactivar una mesa de diálogo con todas las patronales del sector, y todas son todas, para consensuar un plan estructural acorde a la realidad que están sufriendo las pymes”.

Asimismo, ha pedido reconducir la situación y volverse a sentar, por el bien de las miles de familias que tienen hipotecado su patrimonio personal y se ven muy cerca de la ruina. “Tenemos que evitar la destrucción de una importante parte del tejido empresarial de la Comunitat Valenciana, que está siendo duramente golpeado por la pandemia y por las diferentes administraciones públicas”, ha concluido.

Por otra parte, el presidente de la Coordinadora también ha calificado de indignante que llevemos meses escuchando que llegaran miles de millones de euros a este país de los fondos europeos para ayudar a la transformación digital y la economía verde de las empresas. Ante este estas noticias, ha manifestado: “nos preocupa y nos preguntamos que si el Gobierno es incapaz de ayudar y garantizar el presente de las empresas que cierra por decreto, cómo puede estar hablando del futuro de un sector al borde de la ruina y desaparición”.[:ca]Este matí s’han manifestat, guardant les mesures de seguretat, enfront del Palau de la Generalitat per a denunciar que les ajudes del Consell no cobreixen ni el 2% de les pèrdues que arrosseguen o les despeses als quals han de fer front les pimes

Empresaris i treballadors de bars, restaurants, cafeteries i locals d’oci de diferents ciutats i municipis de les províncies d’Alacant, Castelló i València s’han donat cita, en la Plaça Manises i voltants, per a denunciar l’afront del Consell contra les empreses del sector amb un pla d’ajudes “aberrant” i que deixa a l’estacada als milers de famílies de la Comunitat Valenciana.

Amb consignes de “no volem almoines. El pla Resisteix és un insult per a l’Oci i l’Hostaleria” i “així no hi ha qui resistisca”, han amuntegat monedes de cèntims davant les portes del Palau de la Generalitat per a mostrar el seu rebuig al pla de xoc anunciat pel Consell que, asseguren, és “morralla”.

manifestacion cierre de hosteleria

En este sentit, Lalo Díez, president de la Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana, i organitzadora de l’acte, ha lamentat que des de les administracions miren per a un altre costat davant la catastròfica magnitud econòmica que viuen les més de 30.000 empreses del sector.

Més concretament, ha recordat que els establiments arrosseguen una mitjana de pèrdues de 116.000 euros, a conseqüència de les restriccions i fre de la seua activitat, des que va començar la pandèmia, i els nombrosos pagaments als quals continuen fent front, segons l’últim baròmetre realitzat per la Coordinadora.

No obstant això, ha subratllat que la solució que es posa sobre la taula “és una compensació d’injecció directa de 2.000 euros per empresa i 200 euros per treballador en un pagament únic, que traduït a tots els mesos que portem acumulant deutes, des de març de 2019, equival a 5,3 euros al dia per pime i 0,5 euros al dia per cada treballador. El que s’ha dit: xavalla i una burla”.

A més, ha assenyalat que segueixen sense conéixer-se formalment les ajudes del paquet de mesures anunciat i aprovat que generen incertesa entre els empresaris i dilaten en el temps que siguen d’aplicació immediata i puguen beneficiar-se totes les pimes. “Per això, si hui hem tornat a eixir al carrer, és perquè, insistim, el pla del Consell llança més ombres que llums. En aquest sentit, li recordem al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que amb fotos i titulars de premsa no es paguen les nòmines ni es trau a flotació un negoci”, ha ressenyat.

Alhora, Díez ha tornat a posar l’accent que aquest mes “hem hagut de pagar l’IVA, la quota d’autònom, les cotitzacions a la Seguretat Social dels treballadors i el pagament a compte de l’IRPF de l’últim trimestre de 2020; mentre l’assignació, amb totes les mesures articulades anunciades a so de bombo i platerets, no arriba ni a cobrir el 2% de les despeses que hem de continuar pagant amb serioses dificultats”.

Davant aquesta situació, i un tancament que “som conscients que pot allargar-se, exigim justícia econòmica i reactivar una taula de diàleg amb totes les patronals del sector, i totes són totes, per a consensuar un pla estructural concorde a la realitat que estan patint les pimes”.

Així mateix, ha demanat reconduir la situació i tornar-se a asseure, pel bé dels milers de famílies que tenen hipotecat el seu patrimoni personal i es veuen molt prop de la ruïna. “Hem d’evitar la destrucció d’una important part del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana, que està sent durament colpejat per la pandèmia i per les diferents administracions públiques”, ha conclòs.

D’altra banda, el president de la Coordinadora també ha qualificat d’indignant que fa mesos que sentim que arribaren milers de milions d’euros a este país dels fons europeus per a ajudar a la transformació digital i l’economia verda de les empreses. Davant estes notícies, ha manifestat: “ens preocupa i ens preguntem que si el Govern és incapaç d’ajudar i garantir el present de les empreses que tanca per decret, com pot estar parlant del futur d’un sector a la vora de la ruïna i desaparició”.[:]

Últimas noticias

Contenido relacionado