19.8 C
Valencia

Onda licita el projecte de reconversió de l’antiga fàbrica La Campaneta com a centre cívic

Les empreses interessades tenen de termini fins a l'1 de juny per a presentar ofertes i el pressupost ascendeix a 726.618 euros.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Onda, després de la seua aprovació per Junta de Govern, ha licitat el contracte per a la recuperació de l’antic edifici industrial ‘La Campaneta’ com a centre cívic. Així, en esta segona fase s’habilitarà la icònica fàbrica en un espai de convivència i de dinamització social i cultural.

Es tracta d’un ambiciós projecte pressupostat en 726.618 euros i que està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya. Les empreses interessades tenen de termini fins al pròxim 1 de juny per a presentar ofertes. El període d’execució de l’obra s’estima en sis mesos.

Sobre este tema, l’edil de Promoció Econòmica i responsable dels fons FEDER, Maria Baila, ha apuntat que “mitjançant el cofinançament de la Unió Europea continuarem amb els treballs de rehabilitació d’este històric edifici d’Onda per a oferir-lo als veïns. Alhora que recuperem una icona d’Onda, obrim un nou espai de convivència, cultura i oci del qual gaudirem tots els ondenses”.

Seguretat i accessibilitat

El projecte consisteix a adequar una part del conjunt industrial per a destinar-lo a espai de múltiples activitats obertes al públic, com poden ser actes culturals, lúdics, socials o associatius. A més de les propostes municipals, l’edifici es posarà a la disposició de les associacions i barris. Les obres a escometre garantiran que l’edifique complisca amb els requisits de seguretat estructural, els de seguretat d’utilització i accessibilitat, així com els de seguretat contra incendis per ser tots estos comuns a totes les activitats i usos a desenvolupar en espais oberts al públic.

Fàbrica centenària

Els orígens d’esta la fàbrica ‘La Campana’ se situen l’any 1806 i en ella es fabricava pisa i ceràmica arquitectònica de gran qualitat, obtenint diferents premis. La fàbrica va tancar les seues portes definitivament en 1995 i, posteriorment, va passar a ser adquirida per l’Ajuntament d’Onda.

Després d’esta remodelació el públic podrà visitar els elements d’interés arquitectònic, històric i cultural com els antics forns moruns i la ximenera de rajoles d’argila cuita, que es destinaven a la fabricació de peces ceràmiques.

: Español

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,673FansMe gusta
978SeguidoresSeguir
2,458SeguidoresSeguir

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanidad confirma el brote que anunció hace una semana el Ayuntamiento de Almussafes

El Ayuntamiento de Almussafes lleva alertando desde hace una semana de este brote en las redes sociales, sin embargo Sanidad ha tardado una semana en hacerlo público.

Catarroja suma hoy otro brote más por contacto social

Desde el inicio de la pandemia la localidad ha tenido 213 personas contagiadas y 15 han muerto a causa de la covid-19.

Alfafar suma dos brotes más con 9 contagios por contacto social

Desde el inicio de la pandemia la localidad ha tenido 253 personas contagiadas y 9 han muerto a causa de la covid-19.

Paterna suma hoy otro brote más por contacto social

Desde el inicio de la pandemia la localidad ha tenido 336 personas contagiadas y 11 han muerto a causa de la covid-19.

7 brotes con 46 casos ponen la alerta de Sanidad sobre Carlet

Carlet ha superado hoy a la ciudad de València en brotes de coronavirus.
- Advertisement -

: Español