```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

[:es]Sagunto aprueba conceder 1.730.205 euros a los sectores más afectados por la pandemia[:ca]Sagunt aprova concedir 1.730.205 euros als sectors més afectats per la pandèmia[:]

El plazo para presentar las solicitudes será de 15 días naturales desde la publicación de la convocatoria en el Boletín Oficial de la Provincia (BOP).

[:es]El Pleno de la Corporación Municipal, reunida esta tarde en sesión extraordinaria y urgente, ha aprobado por unanimidad las normas reguladoras del procedimiento de concesión directa de las ayudas por importe de 1.730.205 euros que se destinarán a los sectores más afectados por la adopción de las medidas excepcionales que han limitado o cesado su actividad económica con la finalidad de frenar los contagios de Covid-19.

Previamente el alcalde de Sagunto ha dado cuenta al plenario de su resolución, dictada ayer, por la que aprobó la memoria/plan estratégico de las subvenciones afectadas por el decreto ley 1/202 de 22 de enero del Consell por la que se aprobó el Plan Resistir y que a su vez incluye ayudas paréntesis en cada municipio para los sectores más afectados por la pandemia.

Las ayudas que se concederán, previa justificación, serán una cantidad de 2.000 euros por cada autónomo/a o microempresa, cuyo domicilio fiscal se encuentre en el municipio de Sagunto, con un máximo de 10 trabajadores y una cantidad fija de 200 euros por trabajador/a afiliado a la Seguridad Social, o Mutua Profesional correspondiente, a fecha de 31 de diciembre de 2020 de estas microempresas y autónomos o autónomas. Además, se específica en las normas que las ayudas no podrán exceder de los gastos justificados.
El plazo para solicitar las ayudas será de quince días naturales a contar desde el día siguiente a la publicación de la convocatoria en el Boletín Oficial de la Provincia (BOP).

Las empresas y personas beneficiarias deberán cumplir los requisitos establecidos en las normas y no tener deudas pendientes con el Ayuntamiento de Sagunto, así como estar dadas de alta en alguna de las actividades (IAE) de los sectores identificados en el anexo I de la convocatoria que se publicará próximamente en el Boletín Oficial de la Provincia (BOP) con fecha anterior a dicha publicación.

Las ayudas se destinarán a los gastos corrientes, abonados efectivamente, para el mantenimiento de su actividad empresarial, profesional o comercial que hayan resultado estrictamente necesarios como por ejemplo alquiler del local comercial; las compras de mercancías y aprovisionamientos; los gastos en suministros de energía eléctrica, agua, gas y comunicaciones vinculados al local comercial; los gastos de reparaciones y conservación, piezas, recambios y consumibles de oficina, servicios de profesionales independientes (asesorías, gestorías, informáticos y análogos), equipos de protección individual, primas de seguros y publicidad vinculados directamente a la actividad comercial y los gastos de personal en sueldos, salarios y cuotas a la seguridad social del empresario individual o las cuotas a cargo de la empresa (cuota patronal), en caso de tener trabajadores en su cuenta.

El alcalde de Sagunto, Darío Moreno, ha afirmado que «Con estas bases aprobamos esos más de 1,7 millones de euros en ayudas del plan Resistir, ayudas Paréntesis, que van dirigidas específicamente a aquellos negocios que más se han visto afectados por la crisis económica y sanitaria que vivimos. Recordemos hostelería, sector de la cultura, gimnasios… en definitiva sectores que se han visto duramente golpeados por la crisis económica asociada a la crisis sanitaria».

Moreno ha declarado que es imprescindible por parte del Ayuntamiento de Sagunto que el máximo de esos 1,7 millones de euros llegue a nuestra economía «y por eso desde el principio nosotros definimos ya qué va a ocurrir con ese remanente, si se produce, que irá a incrementar precisamente las ayudas que demos en la primera ronda. Con ello garantizamos que el máximo importe de la subvención llegue a los bolsillos de los ciudadanos y ciudadanas y que por tanto redunden en el máximo bienestar de la ciudad», ha explicado en referencia a que se va a conceder todo el dinero disponible.

Esta cantidad de 1.730.205 euros está financiada por la Generalitat Valenciana en un 62’5 %, por la Diputación de Valencia en un 22’5 % y por el Ayuntamiento de Sagunto en un 15 %.

Por su parte, la delegada de Promoción Económica e Industrial, María José Carrera, ha agradecido «el esfuerzo de todos los partidos políticos por consensuar y sacar adelante esta norma reguladora que es una absoluta prioridad. Para el Consistorio es muy importante estar cerca de este sector en una época tan complicada y trabajar juntos para poder paliar los efectos negativos que esta crisis sanitaria está dejando en nuestro municipio. Poder recuperar la normalidad que teníamos hace un año es nuestro objetivo final y solo será posible si todos y todas remamos en la misma dirección».

Según los datos recogidos por el departamento de Promoción Económica e Industrial sobre el posible impacto de actuaciones para esta finalidad, se calcula que entre 350 y 500 personas autónomas y empresas podrían acogerse a las ayudas. De igual forma, se calcula que puedan incluirse en las solicitudes más de 650 personas trabajadoras.[:ca]El Ple de la Corporació Municipal, reunida esta vesprada en sessió extraordinària i urgent, ha aprovat per unanimitat les normes reguladores del procediment de concessió directa de les ajudes per import d’1.730.205 euros que es destinaran als sectors més afectats per l’adopció de les mesures excepcionals que han limitat o cessat la seua activitat econòmica amb la finalitat de frenar els contagis de Covid-19.

Prèviament l’alcalde de Sagunt ha donat compte al plenari de la seua resolució, dictada ahir, per la qual va aprovar la memòria/pla estratègic de les subvencions afectades pel decret llei 1/202 de 22 de gener del Consell per la qual es va aprovar el Pla Resistir i que al seu torn inclou ajudes parèntesi en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia.

Les ajudes que es concediran, prèvia justificació, seran una quantitat de 2.000 euros per cada autònom/a o microempresa, el domicili fiscal de la qual es trobe en el municipi de Sagunt, amb un màxim de 10 treballadors i una quantitat fixa de 200 euros per treballador/a afiliat a la Seguretat Social, o Mútua Professional corresponent, a data de 31 de desembre de 2020 d’estes microempreses i autònoms o autònomes. A més, s’específica en les normes que les ajudes no podran excedir de les despeses justificades.

El termini per a sol·licitar les ajudes serà de quinze dies naturals a comptar des de l’endemà a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).
Les empreses i persones beneficiàries hauran de complir els requisits establits en les normes i no tindre deutes pendents amb l’Ajuntament de Sagunt, així com estar donades d’alta en alguna de les activitats (IAE) dels sectors identificats en l’annex I de la convocatòria que es publicarà pròximament en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) amb data anterior a esta publicació.

Les ajudes es destinaran a les despeses corrents, abonats efectivament, per al manteniment de la seua activitat empresarial, professional o comercial que hagen resultat estrictament necessaris com per exemple lloguer del local comercial; les compres de mercaderies i aprovisionaments; les despeses en subministraments d’energia elèctrica, aigua, gas i comunicacions vinculats al local comercial; les despeses de reparacions i conservació, peces, recanvis i consumibles d’oficina, serveis de professionals independents (assessories, gestories, informàtics i anàlegs), equips de protecció individual, primes d’assegurances i publicitat vinculats directament a l’activitat comercial i les despeses de personal en sous, salaris i quotes a la seguretat social de l’empresari individual o les quotes a càrrec de l’empresa (quota patronal), en cas de tindre treballadors en el seu compte.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha afirmat que «Amb estes bases aprovem aqueixos més d’1,7 milions d’euros en ajudes del pla Resistir, ajudes Parèntesi, que van dirigides específicament a aquells negocis que més s’han vist afectats per la crisi econòmica i sanitària que vivim. Recordem hostaleria, sector de la cultura, gimnasos… en definitiva, sectors que s’han vist durament colpejats per la crisi econòmica associada a la crisi sanitària».

Moreno ha declarat que és imprescindible per part de l’Ajuntament de Sagunt que el màxim d’aqueixos 1,7 milions d’euros arribe a la nostra economia «i per això des del principi nosaltres definim ja que ocorrerà amb aqueix romanent, si es produeix, que anirà a incrementar precisament les ajudes que donem en la primera ronda. Amb això garantim que el màxim import de la subvenció arribe a les butxaques dels ciutadans i ciutadanes i que per tant redunden en el màxim benestar de la ciutat», ha explicat en referència al fet que es concedirà tots els diners disponibles.

Esta quantitat d’1.730.205 euros és finançada per la Generalitat Valenciana en un 62,5%, per la Diputació de València en un 22,5% i per l’Ajuntament de Sagunt en un 15%.
Per part seua, la delegada de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, ha agraït «l’esforç de tots els partits polítics per consensuar i tirar avant esta norma reguladora que és una absoluta prioritat. Per al Consistori és molt important estar prop d’este sector en una època tan complicada i treballar junts per a poder pal·liar els efectes negatius que esta crisi sanitària està deixant en el nostre municipi. Poder recuperar la normalitat que teníem fa un any és el nostre objectiu final i només serà possible si tots i totes remem en la mateixa direcció».

Segons les dades recollides pel departament de Promoció Econòmica i Industrial sobre el possible impacte d’actuacions per a esta finalitat, es calcula que entre 350 i 500 persones autònomes i empreses podrien acollir-se a les ajudes. D’igual forma, es calcula que puguen incloure’s en les sol·licituds més de 650 persones treballadores.[:]

Últimas noticias

Contenido relacionado