22.1 C
Valencia

Unides Podem reclama garanties a l’Institut Valencià de Cultura

La diputada Pilar Lima ha reclamat a Les Corts Valencianes que l'Institut Valencià de Cultura garantisca l'accessibilitat a les produccions que gaudeixen d'ajudes públiques.

- Publicitat -AVL

La diputada de Unides Podem Pilar Lima ha presentat en Les Corts Valencianes una iniciativa per a reclamar que l’Institut Valencià de Cultura garantisca realment que les produccions audiovisuals que gaudeixen d’ajudes públiques siguen accessibles, de manera que compten amb una pista d’audiodescripció per a persones amb discapacitat visual i un subtitulat especial per a persones amb discapacitat auditiva.


Així mateix, la iniciativa sol·licita que es promoguen espais de cooperació per a canalitzar els projectes audiovisuals cap a una accessibilitat inclusiva. Lima ha lamentat que l’accés a la cultura de les persones amb discapacitat “és insuficient, ja no tant en la seua quantitat sinó en la seua qualitat. Segons els informes del CERMI estatal (Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat), existeix un buit legal, sobretot cinematogràficament, així com una manca d’elements i criteris de qualitat en la prestació dels serveis de suport a l’accessibilitat per a les persones amb discapacitat als serveis de comunicació audiovisual”.


La diputada ha recordat que les subvencions a la producció audiovisual de 2018 de l’Institut Valencià de Cultura ja contemplaven l’exigència que la producció fora accessible, de manera que encara que les persones manquen d’un sentit, puguen accedir perfectament als projectes audiovisuals a través d’estes adaptacions.


Per això, ha insistit, “la proposta principal és continuar per este camí ja establit i, a més, que es reconega el valor de la incorporació de les eines d’accessibilitat des del principi del procés creatiu, pensant en tots els públics des de l’origen de l’obra, ja que no fer-ho pot considerar-se com una forma implícita de discriminació”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,766FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detingut un home per matar a la seua parella sentimental a València

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home de 24 anys acusat de matar a la seua parella sentimental en un habitatge del districte de Jesús de València.

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià