Unides Podem reclama garanties a l’Institut Valencià de Cultura

La diputada Pilar Lima ha reclamat a Les Corts Valencianes que l'Institut Valencià de Cultura garantisca l'accessibilitat a les produccions que gaudeixen d'ajudes públiques.

La diputada de Unides Podem Pilar Lima ha presentat en Les Corts Valencianes una iniciativa per a reclamar que l’Institut Valencià de Cultura garantisca realment que les produccions audiovisuals que gaudeixen d’ajudes públiques siguen accessibles, de manera que compten amb una pista d’audiodescripció per a persones amb discapacitat visual i un subtitulat especial per a persones amb discapacitat auditiva.


Així mateix, la iniciativa sol·licita que es promoguen espais de cooperació per a canalitzar els projectes audiovisuals cap a una accessibilitat inclusiva. Lima ha lamentat que l’accés a la cultura de les persones amb discapacitat “és insuficient, ja no tant en la seua quantitat sinó en la seua qualitat. Segons els informes del CERMI estatal (Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat), existeix un buit legal, sobretot cinematogràficament, així com una manca d’elements i criteris de qualitat en la prestació dels serveis de suport a l’accessibilitat per a les persones amb discapacitat als serveis de comunicació audiovisual”.


La diputada ha recordat que les subvencions a la producció audiovisual de 2018 de l’Institut Valencià de Cultura ja contemplaven l’exigència que la producció fora accessible, de manera que encara que les persones manquen d’un sentit, puguen accedir perfectament als projectes audiovisuals a través d’estes adaptacions.


Per això, ha insistit, “la proposta principal és continuar per este camí ja establit i, a més, que es reconega el valor de la incorporació de les eines d’accessibilitat des del principi del procés creatiu, pensant en tots els públics des de l’origen de l’obra, ja que no fer-ho pot considerar-se com una forma implícita de discriminació”.

CatalanSpanish