Esbroncs a l’arribada del rei a la Universitat Politècnica de València

El rei Felip VI ha sigut rebut a la seua arribada aquest dimarts a la Universitat Politècnica de València per centenars d'estudiants congregats en dos grups, el majoritari, amb banderes republicanes, pancartes contra la monarquia i que li han esbroncat, i l'altre, que ha corejat vives a la Corona i a Espanya amb banderes constitucionals.

rei

El rei Felip VI ha sigut rebut a la seua arribada aquest dimarts a la Universitat Politècnica de València per centenars d’estudiants congregats en dos grups, el majoritari, amb banderes republicanes, pancartes contra la monarquia i que li han esbroncat, i l’altre, que ha corejat vives a la Corona i a Espanya amb banderes constitucionals.

El monarca ha arribat al rectorat de la UPV per a presidir acte institucional amb el qual s’inaugurarà el curs universitari 2018/2019 en tota Espanya poc abans de les 11.30 hores, enmig d’un persistent plugim que no ha impedit la presència de manifestants.

La seua arribada també ha estat envoltada d’intenses mesures de seguretat, amb la presència de diversos furgons i un doble cordó policial entre els manifestants i l’edifici on se celebra l’acte.

En el grup de manifestants que protestaven es trobaven els estudiants de la Facultat de Belles arts, que han convocat una vaga de tot el dia per a protestar per la presència del rei, així com membres del Bloc de Estudiants Agermants (BEA), que també havien mobilitzat al col·lectiu.

Entre els seus càntics han pogut sentir-se frases com “fora feixistes de l’universitat”, “els borbons són uns lladres”, o “llibertat, presos polítics” i pancartes en les quals es llegia “monarquia paràsita”.

En el bàndol oposat, no han faltat càntics com “que visca Espanya” i lemes com “sou espanyols, això és el que us fot”, “som valencians, mai catalans”, o “on està Puigdemont”.

Fins i tot membres de l’associació Justícia Salarial Policial (Jusapol) han desplegat una pancarta per a reclamar l’equiparació salarial dels cossos policials.

Publicitat