‘Escala a Castelló’ supera les 5.000 visites amb el protocol anticovid durant el pont d’octubre

Les dues embarcacions històriques estaran en el Moll de Costa fins al 22 d'octubre i es poden visitar prèvia reserva 'online'

La tercera edició d’Escala a Castelló ha superat en el primer cap de setmana, coincidint amb els dies festius del 9 d’Octubre i dia de la Hispanitat, les 5.300 visites, amb plenes garanties de seguretat i seguint els protocols anticovid. D’aquesta manera, s’han superat les previsions inicials i s’han arribat a superar les 1.200 visites en un dia, en intervals de 20 minuts i amb grups màxims de 40 persones. La necessitat de reservar online, a través de www.escalaacastello.com, ha permés distribuir a tots els visitants perquè es puga fer el recorregut amb total seguretat.

Tot el recinte amb valles, amb servei de seguretat, presa de temperatura, gel hidroalcohòlic i desinfecció constant han permés garantir als més de cinc mil visitants, un recorregut per la Nao Victoria i pel Galeón Andalucía. Les visites, que son gratuïtes, ja s’han esgotat per al pròxim cap de setmana, però les dues embarcacions es poden contemplar també entre setmana entre les 10.00 del matí i les 20.00 hores, accedint a la web i seleccionant una hora. En data de hui, ja són 10.000 les reserves realitzades fins al 22 d’octubre. Des de l’organització han insistit que és una oportunitat única perquè tots els xiquets i xiquetes, en eixir de classe, puguen anar a contemplar, en viu, una rèplica de la primera embarcació que va donar la volta al món fa ara 500 anys. A més, a la vesprada, poden gaudir de l’animació de recreacions històriques en els propis vaixells. Precisament el 21 d’octubre, se celebra el 500 aniversari del descobriment de l’estret de Magallanes, un dels esdeveniments més importants de la història.

La present edició d’Escala a Castelló, adaptada al context actual, amb totes les mesures de seguretat davant la covid-19, té com a objectiu, tal i va comentar a l’alcaldessa, Amparo Marco, “continuar apostant per un esdeveniment que situa a Castelló en el mapa turístic nacional i internacional, i per això animem a visitar aquests navilis històrics que ens mostren el nostre passat i ens permeten gaudir d’una experiència turística i d’oci amb seguretat”.

El recorregut de les dues embarcacions es pot realitzar en uns 60 minuts de duració en total i, per a evitar les aglomeracions, enguany s’ha previst una duració de l’edició major a l’habitual, per la qual cosa els vaixells estaran en el Moll de Costa fins al 22 d’octubre per a fer possible la compatibilitat de la seguretat, amb un esdeveniment d’aquestes característiques. L’alcaldessa ha insistit que “consolidem així Escala a Castelló com un esdeveniment de referència i per a aconseguir lligar un any més el nom de Castelló al món de les tradicions marineres”. “És absolutament imprescindible que tots posem de la nostra part per a evitar riscos innecessaris. Per a nosaltres la seguretat està per damunt de tot, per això apel·le a la responsabilitat individual i col·lectiva i a gaudir d’aquesta edició d’Escala amb les màximes garanties sanitàries”, ha insistit Marco.

ValenciàEspañol