Amparo Marco confirma que Escala a Castelló es realitzarà anualment

L'alcaldessa ha donat un balanç positiu a les xifres de turisme en Castelló durant l'estiu i ha afirmat que els hotels han arribat a un 80% d'ocupació

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco Gual, ha anunciat avui les xifres relacionades amb el turisme en l’estiu de 2018, donant un balanç positiu a la política turística de la ciutat. A més a més, Marco ha afirmat que l’esdeveniment ‘’Escala a Castelló’’ ha sigut molt positiu, confirmant que es celebrarà anualment el segon cap de setmana de la Setmana Santa. Al costat de Marco s’ha situat la regidora de Turisme, Patricia Puerta, que ha recordat als assistents que demà a Madrid tindrà lloc la presentació de ‘’Castelló Gastronòmic’’, que comptarà amb la presència de 5 xefs de Castelló i 12 plats típics de la terra.

Pese al descens provincial en turisme a causa de la baixada dels preus de llocs com Mallorca o les Illes Canàries, la ciutat de Castelló ha tingut un balanç molt positiu durant l’estiu, arribant a una ocupació hotelera del 80%. En aquesta línia, les dades arreplegades per l’Ajuntament de Castelló confirmen que n’hi ha agut al voltant de 20.000 demandes d’informació en l’oficina de Turisme. Arreplegant aquestes xifres s’ha calculat que la majoria del turisme nacional que rep la capital de la plana se centra en ciutadans de Madrid i Valencia. Quant al turisme internacional, el major percentatge de turisme prové de França, amb un 40% del turisme total, sent seguit per habitants del Reine Unit. Entre el demandat en l’oficina de Turisme, destaca l’interés dels visitants per temes locals i activitats culturals.

Davant aquesta positiva xifra quant al turisme, l’alcaldessa ha afirmat que ‘’es continuarà treballant per fomentar el turisme internacional’’. Del mateix mode, Marco ha destacat el gran triomf que han tingut les activitats organitzades en les tres platges de la ciutat. Unes platges que s’han volgut qualificar de la següent manera: Serradal, activitats destinades a respectar el seu espai natural, Gurugú, activitats d’oci i nàutiques, i Pinar, activitats turístiques i de família. A més a més, en les tres platges es va instal·lar un Punt bebé, que ha tingut 299 usuaris durant l’estiu, sent cada vegada més demandat. Respecte a les biblioteques, durant el període vacacional unes 6500 persones han utilitzat les biblioteques instal·lades pel Consistori i 2000 persones s’han beneficiat dels punts wifii gratuïts facilitats pel govern. Per últim, dins de les activitats d’estiu, Amparo Marco ha mostrat la seua satisfacció pel trionf de l’activitat Parc Aquàtic, que ha comptat amb 10.000 xiquets i xiquetes menors de 9 anys durant les vacances.

Posteriorment, Marco ha destacat la gran afluència de turistes en esdeveniments com el 767 aniversari de la ciutat o ‘’Escala a Castelló’’. En aquest últim, l’alcaldessa ha confirmat que ja s’està treballant per a portar-lo a terme anualment, ja que les dades han demostrat que durant la seua organització els hotels van arribar a un 70% d’ocupació, arribant els nabius a tindre 70.000 visites durant la seua estància a costes castellonenques. En aquesta línia, també va ser molt positiu l’esdeveniment per al sector gastronòmic, superant ‘’totes les previsions’’ segon ha afirmat Amparo Marco.

Un triomf turístic que Amparo Marco vol ‘’ancorar en la mentalitat dels possibles visitants de la ciutat’’ i al que la Generalitat Valenciana donarà suport aquest any amb 170.000 euros. Per assegurar que Castelló continue sent referent en aquest sector, l’equip de govern preveu portar una gran inversió en l’esdeveniment cada dos anys, però, a la vegada, celebrar-lo anualment i assegurar-se el públic. Una mostra més de la lluita per promocionar Castelló, segons declara l’alcaldessa.CatalanSpanish