Esclareixen robatoris en maquines expenedores de bitllets del metre i en una església de l’Horta Nord

El detingut presumptament manipulava maquines expenedores de bitllets de metre per a obtindre diners d'estes.

Publicitat

L’Operació LAMPARARIO, es va iniciar amb motiu d’haver tingut coneixement de diferents fets delictius a la fi del mes de setembre, un robatori amb violència conegut com “Mata lleó” consistent a agarrar a la víctima del coll fins a deixar-la inconscient i així perpetrar el robatori i un altre robatori a l’interior d’una església de la població de Rafelbunyol.

FASE D’INVESTIGACIÓ
Per part de la Guàrdia Civil de Massamagrell (V) es van realitzar investigacions a fi de constatar els fets denunciats, obtenint evidències en relació a la presumpta autoria d’estos delictes per una persona, buscada en relació a altres causes per diversos jutjats i cossos de policia i que a més resultava ser el presumpte autor de diversos fets delictius realitzats amb motiu de la manipulació, a fi d’obtindre el canvi, en les màquines expenedores de bitllets de metre de l’entitat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), delictes comesos entre els mesos de gener a maig de 2019 en les diferents estacions de metro la comarca de L´Horta Nord.

PublicitatRovira  

En relació al robatori a l’interior de l’església, el fet delictiu es realitza forçant un lampadari a fi d’obtindre el contingut del donatiu i sostraient un segon, el qual va ser posteriorment localitzat sense el donatiu.

Es ressenya la importància de l’operació tenint present el perjudici que ocasiona tant a l’empresa (FGV), en observar-se com les màquines expenedores eren forçades, i els usuaris de la línia de metro, en anar a abonar l’import per al pagament dels seus bitllets veien com no els era retornat el canvi, donant-lo normalment per perdut al no presentar reclamacions per estes pèrdues.

FASE D’EXPLOTACIÓ
El desenvolupament de l’operació culmine amb la detenció d’un home de 29 anys de nacionalitat espanyola com a presumpte autor de 16 delictes de robatori. Ha resultat de gran complexitat la seua localització i detenció pel fet que el presumpte autor sospitava que estava sent buscat la qual cosa va dificultar la seua localització.
Amb motiu del desenvolupament d’esta operació, la qual s’ha desenvolupat dins del Pla d’Actuacions delictives en instal·lacions FGV, s’ha procedit a l’esclariment d’un total de setze (16) delictes (1 robatori amb violència i 15 delictes de robatori amb força).

Amb motiu del desenvolupament d’esta operació, s’ha procedit a l’esclariment d’un total de quinze (15) robatoris amb força i robatori amb violència comesos entre els mesos de setembre i octubre.
Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats d’Instrucció de Guàrdia de Massamagrell.

PublicitatJuega Limpio Orihuela