domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almenara i l’Escola Valenciana signen un conveni per impulsar l’aprenentatge del valencià

10 parelles de la localitat formaran part del programa de voluntariat lingüístic.

L’Ajuntament d’Almenara i Escola Valenciana han signat un conveni amb l’objectiu d’iniciar una col·laboració entre les parts per a la promoció i ensenyament del valencià. Així en virtut d’aquest conveni “complim l’acord del ple per a fomentar en la nostra localitat el voluntariat lingüístic amb deu parelles de la localitat com a primer punt de col·laboració entre ambdues parts” segons ha destacat l’alcaldessa Estíbaliz Pérez

A través del conveni es va a fomentar el voluntariat lingüístic pel que 10 voluntaris ensenyaran valencià a altres 10 persones que vulguen aprendre quedant, conversant o dialogant en valencià en els dies i llocs que ells concreten. En aquest cas s’aportaran els recursos des de Escola Valenciana per a una formació bàsica. Els voluntaris hauran de realitzar deu sessions compartides d’ensenyament i aprenentatge del valencià.

A partir d’ara començarà una primera ronda de contactes amb associacions, AMPAS del col·legi i de l’institut, així com amb la FPA Paulo Freire i tota aquella persona interessada per a cercar les deu parelles que formaran part del programa. Les reunions seran els dies 8 i 9 de novembre i la presentació del voluntariat el 30 de novembre. Eixa jornada es presentarà el llibre “10 de dones”.

Últimas noticias

Contenido relacionado