Besalduch: “l’Administració té l’obligació de garantir la qualitat de l’Escola Rural”

El PSPV reclama al Govern de Rajoy la creació d'un Pla Nacional sobre l'Escola Rural, que dispose d'una memòria de finançament compromés en els pròxims PGE2018.

La diputada socialista i portaveu d’Educació en Les Corts, Ana Besalduch ha presentat una Proposició No de Llei, en la qual reclama al Govern de Rajoy la creació d’un Pla Nacional sobre l’Escola Rural, basat en un model sostenible, en col·laboració i coordinació amb totes les Comunitats Autònomes, que dispose de finançament i que la seua primera consignació estiga recollida en els pressupostos generals per a l’exercici 2018.

D’aquesta forma els socialistes valencians se sumen des de les Corts, a les reivindicacions realitzades pel PSOE, en el Congrés dels Diputats, per a crear un pla estatal d’ajudes, destinat a les zones rurals amb l’objectiu de “reduir l’abandó escolar, lluitar contra la despoblació i les grans desigualtats, que ha d’afrontar l’escola rural”. “L’administració té l’obligació de promoure mesures específiques per a garantir l’equitat i la qualitat educativa en aquells municipis, que per les seues característiques” ha assenyalat Besalduch, qui ha advertit que “tots sabem que quan una escola es tanca un poble desapareix i per desgràcia açò és un fet que afecta tota Espanya”.

Segons ha explicat la diputada socialista es tracta “d’impulsar un pla nacional, que garantisca la viabilitat de l’educació rural, amb uns estàndards mínims i comuns de qualitat en el conjunt d’Espanya”.

En la iniciativa, que arreplega la necessitat de mantenir consideracions especials per a garantir l’educació infantil obligatòria, tant pel que fa a les ràtios, com en la distància i temps de desplaçament als centres educatius, així com l’habilitació de rutes de transport escolar i serveis de menjador escolar. També respecte a l’atenció a la diversitat d’aquells alumnes, que tinguen necessitats especials amb mesures que garantisquen la qualitat i igualtat. Un altre dels aspectes que s’arreplega és la situació del professorat i la importància de fomentar la seua estabilitat en els centres així com la inclusió d’un model general d’itinerància o programes de formació permanents.

La PNL també fa esment especial als estudis en etapes no obligatòries sobre els quals es demana un reforç en les ajudes amb l’objectiu de reduir l’abandó escolar que en les zones rurals és superior.

CatalanSpanish