Les tres escoles infantils municipals d’Alcoi obrin hui les portes

Un total de 69 alumnes acudiran del 22 de juny al 24 de juliol a les escoles d'estiu de les escoletes amb mesures sanitàries especials.

Les EIMES de Batoi, Jesuset i Zona Nord obrin, hui dilluns 22 de juny, les portes per a oferir les seues escoles d’estiu. En total, s’han matriculat per este període, que anirà del 22 de juny al 24 de juliol, 69 xiquetes i xiquetes d’edats compreses entre els 0 i els 3 anys.

Totes les sol·licituds realitzades per l’alumnat dels centres, en el termini corresponent, han sigut acceptades. Cadascun dels tres centres educatius torna a l’activitat docent amb un pla que inclou mesures sanitàries especials per combatre la Covid-19 i que segueix les directrius marcades des de la Generalitat.

Alcoi serà una de les poques poblacions de la Comunitat que obrirà les portes de les seues escoletes municipals, fet que permetrà la conciliació laboral de moltes famílies després d’una època complicada amb el tancament dels centres educatius i el confinament en casa dels menors. Tot l’alumnat de les escoles infantils municipals que ha realitzat la sol·licitud dins dels terminis corresponents ha estat acceptat en les escoles d’estiu de l’EIMA Batoi, EIMA Zona Nord i EIMA Jesuset que comencen hui dilluns i que duraran fins al 24 de juliol.

L’obertura dels tres centres permetrà que un total 69 alumnes tornen als centres educatius durant les pròximes setmanes amb les activitats habituals que es realitzen en les escoles d’estiu de les EIMES, centrades en l’autonomia, l’experimentació, la diversió i el joc, principalment, a l’aire lliure. Per centres, en Zona Nord hi haurà un total de 27 xiquets i xiquetes, en Batoi, 26 alumnes i en Jesuset, 16 infants.

El regidor d’educació, Alberto Belda, destaca l’esforç per part de tots per a poder dur endavant esta reobertura: “Som una de les poques ciutats de la Comunitat que ha obert els centres municipals d’educació infantil, i ho fem amb l’objectiu de donar resposta en allò que està a les nostres mans, a la conciliació familiar de les alcoianes i els alcoians però també per oferir espais adequats, amb activitats i zones a l’aire lliure per afavorir el creixement saludable de les nostres xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys que han sigut un dels que més han patit el confinament en els seus domicilis”.

Belda afegeix: “Per tot això, vull agrair personalment la implicació i dedicació de totes i tots els treballadors de les escoles infantils municipals en esta reobertura. Hem treballat de valent per a adaptar-nos a les noves mesures sanitàries i segur que estes setmanes de reobertura ens serviran també de guia per al nou curs que ens espera al setembre. Obrim amb un pla de contingència per a cadascuna de les tres escoletes que compta amb mesures sanitàries especials que ja hem traslladat a les famílies”.

Entre les noves mesures es troba, principalment, la baixada de la ràtio d’alumnes per aula mantenint a tot el professorat; la neteja i desinfecció al llarg del dia de les instal·lacions; la presa de temperatura als alumnes abans d’entrar al centre; una declaració responsable per part de les famílies o no permetre l’entrada dels pares als centres educatius.